Byla to jenom sněhová bouře, nebo zasáhl osud?

recenze

Jako led (2014) 5 z 5 / TerezaMondeková
Jako led

„Minulost se vždycky vrátí, aby tě kousla do zadku, a nic dobrého nezůstane nepotrestáno.“

Znají se od dětství. Seznámili se na dětském hřišti, když Kyler shodil Sydney a ta ho pak přinutila sníst bábovičku. Od toho dne byli nejlepší přátelé.

Během dospívání se do Kylera zamilovala, ale on jí vidí jenom jako kamarádku a je to děvkař... velký děvkař. Sydney si myslí, že na Kylera zapomene, když bude mít vztah, ale nefunguje to. I ten vztah po nějaké době skončí se slovy, že je Sydney moc chladná. Sydney opět zůstala sama, zklamaná, opuštěná a zamilovaná do Kylera.


„Slova by raději neměla být vyslovena a pravda by raději nikdy neměla vyjít najevo.“

Kyler je už dlouho zamilovaný do Sydney, ale je pro něj moc dobrá. Nezaslouží si jí a navíc ho vidí jenom jako kamaráda. Proto to před ní tají a snaží se svých citů zbavit a zapomenout na ně.

Sydney a Kyler spolu uvíznou v lyžařském středisku kvůli velké a nečekané sněhové bouři. Jsou tam spolu, sami. Jejich city, touhy začínají pomalu vyplouvat na povrch. Nedokáží to ovládnout, ale ani ovlivnit. Ale jak to bude dál...? Jak to bude, až se vrátí domů...? Budou spolu, nebo to zničí i jejich přátelství...?


„Škoda, že v životě není knoflík ,,přetočit zpět“.“



Syd se mi docela líbila. Milá, ohleduplná, přátelská... obyčejná dívka, která trpěla tím, že se zamilovala do nejlepšího kamaráda.

A Kyler... byl ochranitelský, milý, ale zase děvkař. Kluk, který je zamilovaný, ale myslí si, že si tu holku nezaslouží, tak doslova spí s každou holkou, který jde okolo a myslí si, že ty city zmizí. To mi na něm trochu vadilo, až na konci se to trochu zlepšilo.


Úžasná kniha. Dobře napsaná, promyšlená, originální, taky vás hned vtáhne do děje. Během knihy jsem byla chvíli smutná, překvapená i zvědavá. V knize nechyběla láska, romantika, překvapení, napětí a ani zvrat. Nechyběla ani zajímavá zápletka. Hezký byl i ten nápad s chatou a sněhovou bouří. Byla jsem i ráda, že se pohled hlavních hrdinů střídal.

Líbilo se mi, že v knize byla taková ta dětská láska už od pískoviště. Z dlouholetého a velmi dobrého přátelství se stala láska. Dlouho před sebou své city skrývali, protože se báli, že by o toho druhého mohli přijít.

Komentáře (0)

Přidat komentář