Zamilovaná do hlavní postavy, který je gay. Achjo :( (Já, Simon - Becky Albertalli)

recenze

Probuzení Simona Spiera (2017) 5 z 5 / Bettybook
Probuzení Simona Spiera

Anotace:
Na začátku všeho byly nevinné emaily... Poté co se Simon zapomněl odhlásit ze školního počítače, najde jeho korespondenci spolužák Martin a začne ho vydírat. Simon je totiž gay a před svými spolužáky to stále tají. Poslední dny trávil korespondencí se zajímavým klukem ze školy s přezdívkou Blue a natolik se sblížili, že by zvlášť jeho nerad vystavil nějaké trapné situaci a pomluvám. Spolužáci dovedou být pěkní sígři! On by to ustál, ale co Blue? Zná ho zatím jen po síti, ale kdo je Blue doopravdy? Žádného kluka že školy, co by byl gay, nezná... S nerdem Martinem ale není radno si zahrávat, a tak se snaží vyhovět jeho požadavku: dostat se co nejblíž k Simonově nejlepší kamarádce Abby.



Teď opravdu lituji, že jsem se k téhle krásce nedostala dřív... Simona jsem dostala někdy v listopadu a kdykoli jsem se pokoušela ho rozečíst, vlítla mi do toho jiná knížka. Ale teď jsem si řekla, že si na něj čas udělám a jsem opravdu nadšená. Určitě půjde do seznamu nejlepších knih za rok 2019. Kdybych to měla srovnávat s románem Muffin a čaj (mimochodem teď mu vyšel druhý díl, na který se chystám) od českého autora Thea Addaira, tak to se ani nedá. Já, Simon má v sobě něco jedinečného, a to rovněž Muffin a čaj. Porovnávat s filmem taktéž nebudu, protože v některých věcech mi přišel lepší film, a v některých zase kniha.
Co bych řekla k Simonovi? Asi to samé jako Jennifer Niven: Miluju ho, ale škoda že nejsem jeho typ :( Musím pochválit taky i výběr herce. Jakože Nick Robinson? Totální kus XD
Rozhodně tady nejde dát nic jiného než ⭐5/5.

Komentáře (0)