200 dnů skvělé kariéry výměnou za život? (Sochař - Scott McCloud)

recenze

Sochař (2016) 5 z 5 / Bettybook
Sochař

Anotace:
David Smith je ochoten vyměnit svůj život za umění, a to doslova. Podepíše smlouvu s Ďáblem, který mu splní jeho dětský sen: získá schopnost vytvořit jakoukoli sochu pouhýma rukama. Zbývá mu však jenom 200 dnů života a on najednou zjišťuje, že se nedokáže rozhodnout, co vytvořit. A když potká lásku svého života, dny, které mu zbývají, nemohou být pohnutější a komplikovanější.



Neil Gaiman píše, že je to nejlepší grafický román, který dosud četl. A není sám.
Vskutku tohle mi vyrazilo dech. A ilustrace? To je kapitola sama o sobě. Byly opravdu moc povedené a když si všimnete výrazu jednotlivých postav, tak je to až neskutečné, jak jsou reálné. Po dočtení mám pocity, které jsem zatím u žádné jiné knihy neměla. Totálně mi zlomila srdce...
A ten pocit o kterém se zmiňuji mi vydržel až doteď a musím o Davidovi a jak to vlastně skončilo přemýšlet. Vybrali byste si 200 dnů skvělé kariéry za to, že potom hned zemřete? Já tedy ne. Čím víc se Davidovi krátil život, tím víc jsem se bála konce a nechtěla, aby to skončilo. To že by autor udělal obrat a změnil konec na happyend, asi by to byla chyba.
Takže jsem zároveň smutná, jak to dopadlo, ale na druhou jsem vcelku spokojená.
Pokud máte rádi komiksy, za žádnou cenu se nesmíte Sochaři vyhnout... ⭐5/5



,,Tak ke komu se modlíš?"
,,Já nevím. K tomu, kdo je tam nahoře."
,,A co když tam není nikdo?"
,,Tak se modlím k nikomu."
,,Tak jo. A co přesně říkáš každou noc, na kolenou tomu nikomu konkrétnímu?"
,,Děkuji."

Komentáře (0)

Přidat komentář