The Hate U Give Little Infants F*cks Everyone (Vypálená nenávist - Angie Thomas)

recenze

Vypálená nenávist (2018) 4 z 5 / Bettybook
Vypálená nenávist

Anotace:
Šestnáctiletá Starr Carterová balancuje mezi dvěma světy: jedním z nich, je chudinská čtvrť, ve které bydlí, druhým luxusní střední škola, kterou navštěvuje. Už tak to nemá jednoduché, jednoho večera se ale stane svědkem tragické události. Střetu s policií, při němž je zastřelen její nejlepší kamarád Khalil.
Když se ukáže, že Khalil byl neozbrojený, z celé události se stává mediální senzace.
Jediný, kdo dokáže s jistotou odpovědět na otázku, co se ten večer přihodilo, je Starr. Její svědectví však může mít fatální následky nejen pro její okolí, ale i pro ni samotnou.



Vskutku zajímavý zážitek. Knihu s takovouhle tématikou, jsem ještě nečetla, takže to pro mě bylo zcela něco nového. Líbil se mi autorčin styl psaní, který byl neotřelý a zkrátka specifický. A to jak poukázala na problémy rasismu a jak se s tím vypořádala... Za to ji obdivuji. Opravdu. Být jí, tak na to absolutně nemám koule.
Ale asi jsem čekala maličko něco víc.
Nejspíš si protiřečím, ale na jednu stranu se mi Vypálená nenávist líbila, a na druhou stranu když si přejedu v hlavě celý ten příběh, tak mi plnohodnotný přišel na začátku a na konci. Prostředek byla vycpávka, která ovšem byla čtivá.
Takže jsem teď na vážkách.
V půlce jsem si říkala, že hodnocení bude tak 3,5/5, ale konec zase nabral otáčky.
Nakonec knihu hodnotím ⭐4/5. Dnes to prostě chce takových knih více...

Komentáře (0)

Přidat komentář