Výpověď

recenze

Výpověď (2020) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Výpověď

Co právě čtete?

Po té malé srpnové krizi ve čtení jsem si říkala, že po Cassandře Clare musím otevřít zase nějakou tu romantiku-erotiku. A od @bookaholicjessie jsem dostala tip si prvně přečíst tuto. Tak jsem to udělala… a o necelých 5 hodin později bylo dočteno. Yeah! I´m back! :D

Tara je na pokraji chudoby a když už zase krade hotelovou snídani zdarma, nenachytá jí nikdo jiný než obří, zelenooký a super sexy (jak jinak) majitel celého hotelového řetězce. Preston je arogantní a potřebuje výkonnou asistentku… Koho by tak mohl vybrat? :D. Jak to pokračuje, je asi jasné, ale rozhodně povedené.
Tahle kniha se mi moc líbila. Ovšem mám k ní i nějaké připomínky…
Je to přesně ten tip knihy, kterou musíte “slupnout“ na jedno posezení, protože od ní nejde odejít. Kapitoly z pohledu obou hlavních hrdinů se skvěle doplňují a jak už asi víte, já ráda nahlídnu do hlavy i tomu chlapovi.
Tara se mi moc líbila, přestože jako postava nebyla moc originální. Svéhlavá, místy roztržitá a přitom absolutně schopná a ambiciózní žena. Měla fajn humor, ale ten se v knize mockrát neprojevil – škoda, mohlo ho tam být více. Stejně tak neoriginální je i namyšlený Preston a je super, že ten jeho přerod v lepšího muže tady nevidíme ze dne na den, ale pěkně postupně. Navíc k tomu přispěje i výborný plot twist, který mám v těchto knihách moc ráda.
Tady ovšem už narazíme na ty moje připomínky. Nechci vám spoilerovat, co Prestona potkalo, ale myslím, že na vztah/nevztah s Tarou to mohlo mít větší vliv. Mělo by je to oba znejistět. A taky ty věci ohledně jeho rodiny a následného “balíčku“ ho mohli dovést k nějakému zamyšlení o rodině. V téhle rovině mi to přišlo hodně nedotažené. Rozumějte, nežádám tady o psychologický román, ale to vyrovnávání s novou situací by si zasloužilo víc prostoru.
A druhá věc. Peprnější chvilky jsou celkem fajn, i když některá slovní spojení... no, znáte to. Mě teda slovo “frnda“ rozhodně nerozpaluje jako naší hlavní hrdinku :D. Ale o to mi nejde. Nelíbilo se mi, že v prvním momentu některé Prestonovi sexy výpady byly trochu moc. Jako… co kdyby to její ne bylo fakt ne? Tahle věc s tím, když žena říká ne, myslí ano – to mě v knihách docela štve.
Kdybych byla Tara, tak bych si šla za svým cílem jiným směrem, ale to se mi na knížkách líbí. Že se taky pokaždé netrefím.

Obálka a grafika: Co k obálce dodat. Když ji vidím, nijak mě neohromí, ale na druhou stranu je pravda, že mi na první pohled řekne, co můžu čekat. Ale brala bych zase, kdyby víc souvisela s dějem.

Verdikt: Přes poměrně velký odstavec s mými připomínkami se mi kniha opravdu líbila. Jděte do ní.

Komentáře (0)

Přidat komentář