Vynikající finiš

recenze

Magie vítězí (2019) 5 z 5 / ciniminisek
Magie vítězí

Je to tu, závěrečný díl urban fantasy dekalogie je za mnou. Celou sérii Kate Daniels naprosto zbožně uctívám a myslela jsem si, že mě nedokáže už nic překvapit. Že každým dalším dílem nebude nic, co by mohlo autorské duo vytvořit. Přece hlavní hrdinka má svého „prince“, dům s laťkovým plotem, spousty přátel, co by za ni položili život a také, neméně podstatnou věc, že se stala Šarim. Princeznou města Atlanty, které si nárokovala a je jí plně oddané svou magií. Že jediný, na co celé ty roky čekám je závěrečný boj, který rozhodne úplně o všem, jenže jsem se spletla. Díl s názvem „Magie vítězí“ toho nabízí podstatně více, než jsem očekávala.



Nemá význam vypisovat, co vše už mají hlavní aktéři za sebou, poněvadž bych tu mohla psát dlouhé hodiny, jak moc se příběh postupem času rozrostl. Každopádně po celých deset dílů se čtenáři, včetně mě, netrpělivě těší na závěrečný boj s Rolandem. Což je otec hlavní hrdinky a také velmi mocný mág. Ten nakonec nadešel a musím uznat, že kdyby celá kniha byla pouze o strategii na tento boj, byla bych zklamaná a příběh by se neuvěřitelně táhl. Toho si, dle mého, byli vědomi i autoři a do děje zasadili spousty, ale opravdu spousty výchozích bodů, které se v závěru setkali v cíli.

Ději opět nechybělo napětí, požitek z boje, který je mnohdy (vždy) velmi krvelačný a nechutný, přesto vás to nějak neobtěžuje, ani rodinné drama. O humor této sérii vlastní jsme také nepřišli a opět jsme se mohli přiučit něčemu novému z dávné historie, kde spisovatelé čerpali. Se samotným závěrem jsem nadmíru spokojená, ovšem musím podotknout, že mě lehce znervózněl epilog, který se jeví, jako orná půda pro novelu, či dokonce další sérii navazující na toto prostředí. Šla jsem tedy zapátrat a měla jsem pravdu, takových novel existuje několik a další se chystají vyjít na světlo světa již brzy. Já tedy doufám, že na nás, milující čtenáře této série, bude nakladatelství Fantom Print myslet a tituly vyjdou i u nás.


Magie vítězí Magie vítězí Ilona Andrews

Kate se kdysi starala jako osamělá bojovnice o paranormální problémy v Atlantě po Změně. Od těch dob ušla dlouhou cestu. Získala si přátele a udělala si i nepřátele. Nalezla lásku a společně s Curranem Lennartem, bývalým Pánem šel... více


Komentáře (0)

Přidat komentář