Všetečné sestry

recenze

Pod lampou není vždy tma (2021) 4 z 5 / Maru.Maruska
Pod lampou není vždy tma

Nakladatelství MOBA opět vydalo novinku mé oblíbené spisovatelky Aleny Jakoubkové. Tentokrát jde o třetí pokračování série, ve které jsou hlavními hrdinkami dvě všetečné sestry Klára a Gábina. Tyto ženy našly oblibu v drbech a tajemstvích. Pokud jste si jejich pátrání a švitoření oblíbili i vy, určitě si nenechte ujít ani tento nejnovější příběh s názvem Pod lampou není vždy tma. Čeká vás v něm totiž nové detektivní pátrání!

Společně s Klárou a Gábinou opět můžete zavítat do Vlčic, kde se odehrálo už několik "detektivních" případů. V první řadě se dozvíte, jakým směrem se nyní ubírá soukromý život našich dvou hlavních představitelek - jak pokračují jejich milostné avantýry, jak se vyvíjí vztah s nově objevenou sestrou... Dále budete mít možnost setkat se s postavami, která již znáte z obou předchozích dílů a dozvíte se, jak pokračují jejich životy. Třeba s bývalou starostkou Vlčic, kterou čeká soud kvůli jejím podvodům, s jejím manželem Vojtou Mráčkem, který pravidelně vysedává ve vlčické kavárně, s jejich synem a jeho ženou Jitkou (oba pojí skandál s těhotenstvím)... A samozřejmě potkáte i postavy nové. Třeba tajemného muže, který vypadá jako bezdomovec, navštěvuje místní hřbitov a táboří na louce u rybníka hned za Vlčicemi. Údajně jde o bývalého mukla, který byl propuštěn z vězení... Kdo je to? Co provedl? A co ho přivedlo do Vlčic? Hádáte správně, tato záhada nedá spát našim dvěma oblíbeným sestrám, takže se tomu hned hodlají podívat na zoubek! Jen ony totiž vždy ví, kde se co šustne! A nevědomost jim nedá spát...

Když na malém městě vedete kavárnu, je samozřejmé, že jste studnicí informací.

Já jsem moc ráda, že autorka v této sérii pokračuje. Klára i Gábina mi tak nějak přirostly k srdci. Jsou to takové typické vesnické drbny, které nic nenechají náhodě! Asi to nebude kniha pro každého, rozhodně nečekejte žádné intelektuální čtivo s přesahem do běžného života, ale pokud se vám líbil třeba film Babovřesky, tak určitě zkuste i tuto knižní sérii. Já zde shledávám mnoho podobných rysů. I tady každý ví o každém snad vše a sousedé ve Vlčicích před sebou (a před sestrami Klárou a Gábinou) nic neutají. Ano, je to naprosto nenáročné čtení, které je vyšperkované jednoduchou detektivní zápletkou. Já jsem si i tento třetí díl užila a rozhodně si nenechám ujít ani další pokračování. Je to skvělé čtivo na odreagování.

Komentáře (0)

Přidat komentář