Všetečné sestry

recenze

Přišla třetí blondýna (2020) / Maru.Maruska
Přišla třetí blondýna

Alena Jakoubková, jedna z mých oblíbených spisovatelek, opět vydává jednu novinku za druhou. A protože romantických knih už jsem od ní přečetla dost, pustila jsem se do série románů s detektivní zápletkou. Právě totiž vyšel druhý díl s hlavními hrdinkami Gábinou a Klárou s názvem Přišla třetí blondýna.

Gábina a Klára jsou dvojčata. Žijí v malém městě nazvaném Vlčice, kde se pořád něco děje. Už hezkou řádku let jsou považovány za vyhlášené krásky, ale v lásce příliš štěstí neměly. Klára je už pětadvacet let vdovou. Ačkoli ji nadbíhá hned několik mužů, kteří by se dali považovat za velmi slušné partie, ona hledá pouhé rozptýlení. Gábina už přes deset let randí s ženatým mužem a věří, že se brzy rozvede. A tak jim radost přináší alespoň podnikání. Klára provozuje květinářství, Gábina cukrárnu.

Díky svým obchodům jsou v kontaktu s většinou obyvatel malého městečka. A tak není divu, že obě mají dokonalý přehled o tom, co se kde šustne. O pozdvižení se tentokrát postará Kamila Janková, která přijela do Vlčic pátrat po svém otci. Na scénu vstupuje s arogancí obletované krásky a ačkoli muži po ní okamžitě vyjíždějí, moc přátel si svým přístupem nenadělá. Její úkol je však jasný: hodlá zjistit, kdo je jejím otcem. Matka jí to nikdy neřekla, zůstal jí jen dopis, ze kterého vyplývá, že potencionální otec se zříká veškeré zodpovědnosti vůči ní. Byl ženatý a neměl v plánu opustit svou stávající rodinu. A tak se Kamila rozhodla, že musí získat DNA všech vlčických chlapů, kteří na tomto místě žili před třiceti lety a byli tehdy ženatí... Klára a Gábina sledují její počínání a pátrají po tom, co má neznámá blondýna za lubem.

Pokud máte rádi styl paní Jakoubkové, tak si troufám říct, že se vám i tato série bude líbit. Příběhy jsou úsměvné a vystupuje v nich poměrně velké množství postav, což zajišťuje bohatý děj. Klára a Gábina patří k ženám, které rády strkají nos do věcí, po kterých jim vlastně nic není. Celé vyprávění je pak takovou komedií a ukázkou toho, co všechno se může stát, když si lidé na malém městě vidí až do talíře. Jeden o druhém pak vědí věci, které by raději nevěděli.

Já jsem si oba díly užila, je to nenáročný a pohodový příběh. A těším se, až vyjde třetí pokračování, protože další pátrání Gábiny a Kláry si nenechám ujít.

Komentáře (0)

Přidat komentář