Vražedná temnota

recenze

Vražedná temnota (2023) 3 z 5 / bookbug_cz
Vražedná temnota

Právě se koukáte už na sedmý díl série mé oblíbené autorky! Lisa Regan píše neskutečně čtivě a stránky mi vždycky zběsile ubíhají přímo před očima. I u tohoto dílu jsem měla přečteno za jedno sobotní váleníčk. Autorka nám opět připravila dynamickou show, ale musím říct, že tentokrát jsem byla trošku zklamaná.

Jedno brzké ráno zemře uprostřed lesa manželský pár, který se rozhodl místo drahé dovolené využít krásy zdejší přírody. Ženě vrah do krku umístí přívěsek jako svůj podpis a detektivu Josie Quinnové je jasné, že má co do činění s psychopatem. Po ohledání místa činu se rozběhne pátrání i po třetí osobě, která s párem nejspíš také kempovala, ale jejíž tělo nalezeno nebylo. Při odjezdu z lesa pod kola Josiina auta vletí těhotná žena v zuboženém stavu a nabízí se tak otázka, zda se jedná o pohřešovanou třetí osobu kempování, nebo o další průser, který musí vyřešit. Nedaleko místa činu se také nachází pozemek podivného společenství, které si říká Svatyně a čtenářům je tak odkryto fungování nebezpečné sekty, kterou obývají nejen nešťastní lidé, ale i sadisté s pokřiveným názorem na svět okolo.

Lisa nám opět nabízí její klasický styl – tempo vyšetřování, jednotlivé postupy, chování týmu. To vše je možná trošku už po tolika dílech nudné, ale pokaždé to autorka zachránila atmosférou, zajímavými a leckdy šokujícími informacemi. Tenhle díl mi ale přišel trošku nudnější. Především pak samotný konec a finále, které se docela táhlo a neudávalo tolik akce a šoku, jak jsem u Lisy prostě zvyklá. Není to tedy nejlepší díl série, ale zároveň ani průser. Josie Quinnovou totiž milujeme, protože je svá, empatická a velmi dobrá vyšetřovatelka. I v tomto díle řeší ozvěny minulosti, ale jen okrajově. Musí totiž uzavřít jednu nepříjemnou kapitolu – a to umírající únoskyni, kterou celý svůj život považovala za svou matku.

Komentáře (0)

Přidat komentář