Věř mi :))

recenze

Věř mi (2018) 4 z 5 / Airin
Věř mi

Edie vždycky věděla, kam její život spěje – chce vystudovat a stát se učitelkou. Jenže jednoho večera jí osud změní plány.

Měl to být obyčejný výlet do místní večerky. Jenže když Edie nakupuje v Drop stopu, má tu smůlu, že ho v tu chvíli přepadnou.

Šokující zážitek nenechá Edie na pokoji a neustále se jí připomíná. Má noční můry a spolužáci se jí vyhýbají. Je na to sama. Dokud nepotká Johna, kluka, který ji v onen osudný večer zachránil život. Nejprve ji John žádá, aby se od něj držela dál. Jeho pověst pro tak hodnou a milou holku, jakou je Edie, není dobrá.

Edie se však nenechá zastrašit a pomalu tak přesvědčuje i Johna, že by jejich přátelství mohlo za něco stát. Rozumí si víc, než by si rozuměli s kýmkoliv jiným. Jsou přece jediní dva, kteří vědí, co se doopravdy v ten večer událo.

A i když zprvu bylo jejich hlavním důvodem schůzek to, že si chtěli popovídat o svých nočních můrách, začne si Edie postupně připouštět jinou pravdu – cosi k Johnovi cítí.

Když už to ale vypadá na jejich happy end, opět se přihlásí temná minulost. Taková, která je nenechá v klidu, dokud nedostane to, pro co si přišla. At to stojí co to stojí.

NÁZOR:

Musím říct, že mě kniha příjemně překvapila. Začátek byl naplněný akcí a pak se to už pomalu rozjelo dál. Postavy mi celkem sedly, i když John tam nevystupoval tak často, jak bych chtěla. Oblíbila jsem si kámošku Hang, která Edie ve všem podpořila a která byla v knize symbolem pravého přátelství. Co se týče kamarádů Johna, tak jsem si samozřejmě nemohla neoblíbit Anderse! Ten kluk byl prostě boží! Suprově potrhlý a vtipný, přesně takového kámoše by měl mít každý. Vždycky špatnou situaci odlehčil svými vtipy a svojí bláznivou osobností. Ještěže tam vystupoval.

Co musím knize vytknout je tak trochu chování hlavní hrdinky. I když jejich stýkání se John zpočátku odmítal, neustále za ním běhala, a když si konečně vyžebrala jeho telefonní číslo, tak hádejte, kdo mu vždycky jako PRVNÍ a nejčastěji psal a volal? Ano, správně – Edie. A když už ho konečně přiměla k hovoru, tak si vlastně ani neměli co říct. Jejich konverzace typu „Tak o čem si teď budeme povídat? Navrhni nějaké téma na povídání“ mě fakt dostávala a já nad tím jen kroutila očima. No vážně, to autorka nemohla vymyslet pro tuto dvojici lepší dialogy?

Kromě tohoto (pro mě) menšího zádrhelu jsem si knihu jak se patří užila. Byla tam akce a napětí a myslím si, že autorka dobře popsala stavy, kterými si musela Edie s Johnem projít po tom všem, co si prožili. Zajímavě zpracovaný příběh s plnou dávkou lásky, která vydrží všechny překážky. Je to příjemný nenáročný oddychový příběh, u kterého se nudit určitě nebudete :))

Více zde:
https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář