Válka dvou královen

recenze

Válka dvou královen (2023) 5 z 5 / Knihomolka97
Válka dvou královen

Casteel Da´Neer dobře ví, že není větší intrikánky než Krvavé královny, ale ani on nedokázal předvídat hrůznost toho, co provedla. Poppy se nezastaví před ničím, aby osvobodila svého krále a zničila vše, co Krvavá královna představuje. Spolu s Casteelem musí kvůli ochraně svých milovaných přijmout nové i staré tradice a pomoct každému, kdo to potřebuje. Válka je ale jen začátek, dávné síly totiž odhalily nevýslovné děsy. Proto bude muset Poppy naplnit svůj osud a stát se tím, čeho se nejvíc bojí.

Konečně jsme se dočkali čtvrtého dílu této návykové série!
Co se mi líbí, že díly na sebe opravdu krásně navazují. Přiznávám, že jsem chvílemi měla problém si vzpomenout, co se vlastně doposud všechno událo a kdo je kdo. Zapamatovat si všechno je pro mě bez šance, ale myslím, že jsem se v tom zorientovala dostatečně, abych v tom neměla chaos. Jsem ráda, že jsem i dříve před tímto dílem četla Ve stínu popela, protože jinak bych věděla velký kulový asi. Stejně si ale říkám, že by bylo lepší nejdřív přečíst díly série Žáru těla a ohně a pak až pokračovat touto, ale možná se pletu.

Tento díl už je jiné kafe než předchozí. Snad celou první půlku jsem byla jako na trní, krvavá královna mě neuvěřitelně štvala! Ale neuvěřitelně!

Ta kniha má prostě všechno. Napětí, zvraty, smutné momenty, sakra žhavé části (i tam, kde by je člověk nečekal, ha) vtipné až roztomilé části.
Emoce se mi střídaly jak na horské dráze, autorka tam totiž háže jednu bombu za druhou a obraty o 180 stupňů. Jasně, je to natahované, ale o Poppy s Casem (a Kieranem) bych mohla číst klidně do nekonečna. A klidně by to mohly být ještě větší bichle.
Kieran dostal zase více prostoru, s Poppy si k sobě vytvořili opravdu krásný vztah a moc jsem si oblíbila i Reavera, který byl prostě týpek. :)

Velmi mě potěšilo, že jsem se konečně dočkala i vyprávění z Casova pohledu. Už jsem v to ani nedoufala a propadla jsem mu ještě víc než doposud. Ach, ta jeho láska a oddanost k Poppy. To se jen tak nevidí.

Závěr překvapil a snad čekání na další díl nebude tak dlouhé!

P.S. a třikrát hurá za 44. kapitolu a scénu ''spojení'' ! :)

Komentáře (0)

Přidat komentář