Už zítra?

recenze

Možná už zítra (2023) 4 z 5 / Ivuska.09
Možná už zítra

Fandíte českým autorkách? A sáhnete alespoň čas od času po nějakém románu? Pak by vás mohla oslovit má dnešní recenze: ráda bych vám doporučila knihu Možná už zítra od české autorky Šárky Hiekové. Ačkoli mám v oblasti literatury docela přehled, tato žena pro mě byla neznámou. Až po dočtení zmíněné knihy jsem zjistila, že má na svém kontě už více děl: napsala několik románů pro ženy, letos vyšel její nový román pro dívky a před časem pod pseudonymem Sarah Parsley napsala také třeba povídku, která je součástí knihy Letní kraťasy.

Teď už se však podíváme na její novinku Možná už zítra. Vypráví příběh o mladé (čtyřiadvacetileté) dívce, která plánuje svatbu s přítelem. Jak to však v románech bývá, svatba se bohužel nekoná. Mladý pár o společnou budoucnost nakonec nestojí a rozejdou se. Kamila však neztratila jen partnera, ale také byt a práci. A to vše těsně před Štědrým dnem! Optimismus jí však nechybí a při oslavách Silvestra uzavře s kamarádkou sázku: pokud Kamilu do roka nepožádá o ruku milionář, musí se vzdát svých krásných vlasů tzn. nechá si oholit hlavu. Co myslíte, jak sázka dopadne?

Když jsem se pouštěla do čtení, čekala jsem odpočinkový román ve stylu těch od Aleny Jakoubkové. Pokud sledujete mé recenze, víte, že mám její knihy ráda. Představují pro mě ideální způsob, jak vypnout hlavu a odpočinout si. A má očekávání byla v tomto směru dokonale naplněna. I toto je jeden z příběhů, kdy hlavní hrdinka musí překonat různé eskapády. Mimo jiné řeší i obyčejné každodenní starosti, kterými se zabýváme i my - čtenáři. Nutno podotknout, že její chování je často poměrně naivní, ale postupem času se ze svých chyb poučí a zmoudří. Dočkala jsem se i několika dějových zvratů a líbilo se mi, že postavy nejsou ploché a vyvíjí se. A jejich jednání bylo uvěřitelné. Příběh je také okořeněný špetkou humoru. A stačí přečíst pár stran a jste vtaženi do děje!

Pokud máte chuť na nějaké čtení do nepohody, které v sobě nese i špetku poučení, tak pravděpodobně nebudete zklamaní. Mě kniha bavila a mohu ji doporučit.

Komentáře (0)

Přidat komentář