Útěk za odhalením tajemství

recenze

Replika (2018) 4 z 5 / eva3695
Replika

Gemma je dívka, která bývala v dětství často nemocná, takže trávila spoustu času po nemocnicích. Teď žije pro školu, rodinu a jedinou kamarádku April. Poté, co ji zastaví na benzínce neznámí muž a chce si s ní popovídat o Havenském institutu, se rozhodne o něm zjistit více informací. Narazí na webové stránky, které se zajímali o Haven. A když jí rodiče zakáží odjet na Floridu s April a ona v noci vyslechne rozhovor rodičů, se rozhodně i přes zákaz odjet a pátrat po informacích. Jakmile ale dorazí, zjistí, že Haven hoří, protože ho někdo napadl. Vše lehlo popelem. Na pobřeží se setká s Jakem, jehož otec byl autorem oněch webových stránek. S ním se v noci vydá do močálů, aby navštívila Haven. Tam se však nedostanou, ale po cestě potkají dva uprchlíky z Havenu. Mužskou repliku číslo 72 a dívčí repliku číslo 24.
Lyra nebo-li číslo 24, je dívka, kterou vyrobili v Havenu. Žila tam s mnoha dalšími replikami, kde je zkoumali a „zdokonolovali“. Poté, co byl Haven zničen, uteče spolu s mužskou replikou číslem 72, aby se zachránili. V močálech se setkají s Gemmou a Jakem. Vydají se s nimi k Apriliným prarodičům, a tam je ubytují. Lyra s číslem 72 jim vypráví, co s nimi v Havenu dělali. Všichni se snaží zjistit proč dělali to, co dělali. Čím více se dostávají k jádru, tím postupně odhalují děsivá tajemství. Nakonec obě dívky zjistí, že mají společného víc, než si mysleli.

Dva příběhy, dvě dívky se stejným osudem. O tom je Replika. Zajímavé je, jak je knížka napsaná. Každá dívka vypráví svůj příběh ze svého pohledu. A je jen na Vás, jaký styl čtení zvolíte. Jestli jako já, že si přečtete nejdříve jeden a pak druhý příběh. Ale pokud mohu doporučit, tak bych to četla po kapitolách. Bude to mnohem víc záživnější. Mě pak druhý příběh moc nebavil, ale musím říct, že i tak jsem si to užila.
Rozhodně to je ale krásný příběh. Jen já osobně nejsem moc na sci-fi, ale bylo to originální a dost mě to nakonec chytlo. Člověk může jen doufat, aby to zůstalo jen u fikce.
Replika je plná tajemství, napětí a dokonce i lásky. Proto ji můžu všem doporučit, je prostě super. Sice mi tam něco malinko vadilo, a byly to takové ty obří náhody, které jsou až neuvěřitelné. Nic to však nemění na tom, že to bylo moc hezké. A těším se na další díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář