Urban fantasy s detektivní zápletkou a milou romantickou linkou

recenze

Polibek múzy (2023) 5 z 5 / Knihomolka97
Polibek múzy

Litersum Polibek múzy je odpočinková YA urban fantasy s detektivní zápletkou a romantickou linkou, kde nechybí i trocha napětí a finále, jak se patří.

Kniha bez pochyby zaujme na první pohled boží obálkou. Ani jsem nevěděla, o čem příběh přesně bude, ale věděla jsem, že ho chci číst.

Hlavní hrdinka Malou je potomkem skutečné ženy a fiktivního knižního hrdiny, díky tomu dostala do vínku zajímavou a neobvyklou schopnost. Polibkem dokáže krást autorům nápady. Říkají ji takzvaná antimúza.
Jenže upadne v podezření, že několik autorů připravila kromě nápadů i o život. S pomocí přátel a jednoho protivného mladého detektivka ze Scotland Yardu se pokusí dopadnout skutečného vraha a očistit své jméno.

V takovém světě bych chtěla žít. Představte si, že byste mohli potkávat knižní postavy. To je sen!
Autorka krásně a vcelku jednoduše postupně vysvětlila, jak to vlastně všechno chodí a funguje. Ten nápad se mi opravdu zalíbil.

Romantická linka milá, vtipná, perfektní. Možná pro někoho příliš rychlá, ale za mě zkrátka přeskočila jiskra a bylo to. Malou s Chrisem a jejich slovní přestřelky, škádlení, sbližování nemělo chybu. Užívala jsem si každou stránku.
No a jistému kočičákovi jsem úplně propadla. Miláček.
Detektivní zápletka byla určitě zajímavá a rozuzlení překvapivé.
Za sebe knihu mohu vřele doporučit.

P.S. Mimoni jsou nej!

Komentáře (0)

Přidat komentář