Uprchlý vrah

recenze

Temná cesta (2020) / Ivuska.09
Temná cesta

Mám dobrou zprávu pro všechny čtenáře, kteří si oblíbili autorku Lindu Castillo. Právě totiž vydala další thriller s názvem Temná cesta, jenž představuje již deváté pokračování série s policejní náčelnicí Kate Burkholderovou.

Tentokrát se nový případ bude Kate osobně dotýkat. Figuruje v něm totiž jistý Joseph King, kterého Kate velmi dobře zná. Nebo alespoň kdysi znala. Byli si blízcí a trávili spolu své dětství, protože farmy jejich rodičů spolu sousedily. Tento muž byl později odsouzen na doživotí za vraždu své ženy. A teď utekl z vězení. Aby toho nebylo málo, ve snaze zachránit druhé mu sama Kate padne do pasti. A ocitne se až příliš blízko muže, kterému by rozhodně neměla věřit. Nebo snad ano? Je zoufalý a už nemá nic, co by mohl ztratit.

Kate Burkholderová mě prostě baví. Je to žena na svém místě. Inteligentní, empatická, téměř vždy ví, co má v dané situaci udělat. A nenechá se nikým odradit. Jakmile si něco usmyslí, jde si za svým cílem. To je mi velmi sympatické. Dělá práci, která ji naplňuje. Její instinkt jí můžeme jen závidět. Ačkoli se tentokrát dostane do velmi zapeklité situace ohledně toho, komu vlastně může věřit, udělá vše proto, aby případ dokázala vyřešit.

Linda Castillo rozhodně patří k autorkám, které dobře vědí, co a o čem vlastně píší. Dějová linie je skvěle poskládaná - nic nechybí, ani nepřebývá. A myslím, že své plány má dobře rozmyšlené i na několik dílů dopředu. Jinak by takto bravurně nemohla přeskakovat mezi jednotlivými časovými rovinami a z přítomnosti se vracet zpět do minulosti jako je tomu i v tomto díle. Proto důrazně doporučuji číst jednotlivé díly ve správném pořadí. Jen tak se budete ve všem správně orientovat a nevyzradíte si předem žádnou z důležitých zápletek.

Závěr je tedy zcela jasný: pokud vás tato série zaujala a příběhy Kate vás stále (stejně jako mě) baví, tak vám zaručuji, že dokud Temnou cestu nedočtete, tak ji neodložíte. Protože ani devátý případ Kate Burkholderové vám prostě nedá spát.

Komentáře (0)