True crime detektivka trochu jinak

recenze

Bestie v uniformě (2024) 5 z 5 / Knihomolka97
Bestie v uniformě

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Albatros Media.

V noci z 9. na 10. dubna 1926 se neznámý pachatel vloupal do statku Doyscherhof, kde sekyrou zmasakroval skoro celou rodinu, která zde žila, neváhal zabít i děti. Jeho řádění si vyžádalo nakonec 5 obětí a jednalo se o největší masovou vraždu za první republiky. O tomto případu jsem neměla ani tušení a nyní jsem dostala možnost to změnit. Z hlavy ho už nikdy nevymažu.

Není to klasický příběh, autor zvolil originální formu vyprávění a to pomocí výslechů svědků, zápisků tehdejšího vyšetřovatele Arnošta Člaňka, také lékařských posudků či záznamů z novin. Nechybí i části, kde o sobě vypráví samotný vrah. Byl opravdu bestiální, bezcitný, násilnický a obecně problémový. Neomlouvá ho ani jeho nelehké dětství a dospívání, zkrátka se rozhodl pro zlo..

Tím, jak jsem nevěděla opravdu nic, s napětím jsem čekala, kdy a jak vraha odhalí. Naštěstí to netrvalo dlouho.

Je to tenká knížka, která ale obsahuje ty nejdůležitější informace a fakta. Výslechy jsou stručné, žádná zbytečná omáčka okolo, to se mi líbilo. Na konci najdeme i obrazovou přílohu a ještě musím zmínit i zajímavé ilustrace, které se objevují v průběhu celé knihy. Celkově je zpracování velmi zdařilé.

Pokud vás zajímá true crime, pak tuto knihu rozhodně doporučuji.

Komentáře (1)

Přidat komentář

kopeceli
02.03.2024

Děkuji za upozornění na zajímavou knihu.