Toto není vánoční příběh

recenze

Polibek v New Yorku (2017) 2 z 5 / bradovav
Polibek v New Yorku

Obálka: 4*
Hlavní postavy: 3,5*
Děj: 2,5*

Jsou Vánoce a tak jsem do prosincového seznamu chtěla zařadit i vánoční knihu. Tato slibuje vánoční příběh už na obalu knihy.

Reálně jsou zde Vánoce ale pouze doplňkem. Děj se totiž odehrává na Štědrý den, ale z Vánoc a jejich kouzelného času si při čtení moc neužijete.

Charlotte tráví semestr v New Yorku, kde chce od léta studovat na vysoké škole. Těsně před svým odletem zpět do Anglie, kde má strávit svátky se svou rodinou, se rozejde se svým přítelem. Je nešťastná, právě se dozvěděla, že pro nepřízeň počasí její letadlo neodletí a tak se vydá do knihkupectví, kde si chce koupit knihu na zkrácení dlouhé chvíle. Osud tomu ovšem chce, že právě při výběru knihy narazí na mladého newyorčana s italskými kořeny.

Shoda nahodilých událostí zapříčiní, že společně koupí knihu, která má pomoci vyrovnat se s rozchodem díky deseti krokům. Jelikož i on si právě prochází rozchodem, rozhodnou se čas do odletu strávit spolu a všech 10 bodů splnit.

Každý úkol líčí jeden samostatný příběh, který hrdinové společně prožijí. Pro mě byly některé nudné, jiné přitažené za vlasy…

Kniha mě bohužel nenadchla a to ani svým romantickým koncem. Po jednom dni je to pro mě neuvěřitelné a moc pohádkové. Čtení je to ovšem odpočinkové a skvěle při nm vypnete.

Kniha by byla zajímavá jako filmové ztvárnění se zachycením New Yorku a jeho krás. Pouhé čtení o nich ale knize na atraktivnosti nepřidalo.

Pro mě špatně zvolený vánoční příběh, od kterého jsem si slibovala víc.

Celkové hodnocení: 3* z 5*

Komentáře (0)

Přidat komentář