Nepřekvapivý závěr

recenze

Útěk na venkov (2023) 4 z 5 / bradovav
Útěk na venkov

Julie Caplin je mezi ženami neskutečně oblíbená. Není se čemu divit, i když má příběh odhadnutelnou dějovou linku a vy prostě víte, jak to celé bude a jak to dopadne - nemůžete přestat číst.

Julie vykreslí prostor, kde se děj odehrává - zde se jedná o vesnici, kde každý zná každého a kde všichni fungují jako jedna velká komunita. Popíše tuto oblast, kytičky, přehradu, cestu, po které hlavní hrdinka jde. Znáte její sousedy, víte na co se dívá na zahradě a dostanete tak pocit, jako byste byli její spolubydlící a čekali na další procházku, které se s ní budete moci zúčastnit.

Nejen to je důvodem, proč jsou knihy Julie tak oblíbené. U mě se jedná zatím o druhou knihu autorky, ale už teď vidím určitý řetězec chování. Jedna z postav si nevidí na špičku nosu, má omezený pohled na svět, jeho část nebo vnímá nějakou oblast více sobecky. Přijde prozření a uvědomění si oné lepší hodnoty. Hlavní hrdinka této knihy přijede na vesnici pohlídat nemovitost své známé s předsudky týkající se života na venkově a bez vztahu ke zvířatům. Nepřekvapivě si venkov a zejména pejsky zamiluje a to nejen díky fešnému veterináři.

Romantická linka mezi hlavními hrdiny je pozvolná, očekávaná, ale stejně zajucháte, když se konečně políbí. Nečekejte žádnou divočinu, opravdu se pouze políbí.

Mě v knize chybělo zakončení trápení Bets s jejím přítelem. Chtěla bych vědět, jak tato postava se srdcem na dlani dopadla a jestli se jí její milovaný vrátil. @juliecaplinauthor nenechala byste jí se dál trápit ne?

Doporučuji jako romantické čtení na odreagování od všedních dní.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

Komentáře (0)

Přidat komentář