Guvernantka Marion

recenze

Marion: Guvernantka královské rodiny (2023) 5 z 5 / bradovav
Marion: Guvernantka královské rodiny

Pokud máte, stejně jako já, nevysvětlitelný zájem o anglickou královskou rodinu a zajímá vás každý příběh z jejich života, pak je Marion kniha pro vás.

Kniha vypráví životní příběh Marion. Vyprávění začíná ve chvíli, kdy mladičká Marion přichází na brigádu do královské rodiny jako učitelka a vychovatelka malých princezen. Marion prokazuje až do závěru knihy neskutečnou oddanost a loajálnost svým panovníkům. Královskou rodinu bere jako svou rodinu a malé princezny jsou pro ni velmi důležité.

Kniha nám ukazuje nejen zajímavosti z královské rodiny, jako například seznámení Lilibet s princem Phillipem, ukazuje nám i těžkosti doby, válečné situace a vnímáni a strach lidí z Hitlerova nástupu k moci. To vše z pohledu dění u královského dvora.

Já si nejprve Marion oblíbila, přišla mi cílevědomá a emancipovaná. V průběhu čtení mě začalo rozčilovat, jak zahazuje vlastní život ve prospěch panovníků. I přesto jsem jí fandila a doufala ve šťastný konec. Jestli jsem takový dostala musíte zjistit sami.

Nebudu vám prozrazovat, jaký názor jsem měla na jejího životního partnera, nebudu vám vyzrazovat, jak to s Marion všechno dopadlo. Co vám ovšem prozradím je, že ani 500 stran této knihy mi nestačilo a s příběhem se těžce loučím.

Skvělé čtení pro fanoušky královské rodiny, i pro ty, kdo si chtějí přečíst příběh jedné reálné ženy z přesahem do historických událostí v našich dějinách.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

Komentáře (0)

Přidat komentář