Čtení ke skleničce

recenze

Vinice v Provence (2023) 3 z 5 / bradovav
Vinice v Provence

Francie - stát, který miluji od puberty. Ve škole jsem se učila francouzsky, Paříž je má nejoblíbenější metropole a Provence vytouženým místem, kam bych se chtěla podívat. Že piji ráda víno není žádné tajemství. Právě proto, když mi přišla nabídka si tuto knihu přečíst, neváhala jsem.

A kniha mi dala vše, co jsem od ní očekávala. Čtení protkané francouzskými slovíčky, popisy francouzské oblasti plné vinic a pocit, jako bych se nacházela na vinici dědečka hlavní postavy. Právě tam se ocitne i hlavní hrdinka, které vinici odkáže její dědeček. Dědeček, kterého několik let neviděla, který ale stále měl místo v jejím srdci.

Závěť a tento dar přišel do života hlavní hrdinky jako na zavolanou. Zlomená žena, kterou opustil manžel kvůli mladší ženě krátce poté, co zjistila, že zadlužil sebe i ji a že díky jeho dluhům přijdou o dům nad hlavou. Se zlomeným srdcem se vydá do místa svého dětství, kde ovšem hned po příjezdu zjišťuje, že vinařství upadá, je v hrozném stavu a svůj věhlas dávno ztratilo.

Rozhodne se ho zachránit, vyhrát soutěž vína a vrátit se tak prostřednictvím vinařství do šťastných chvil. Zda se jí to podaří a jak vypadá její cesta za vytouženým cílem už musíte zjistit sami. Já Vám můžu slíbit, že toto čtení Vám přinese chuť otevřít si láhev vína a hned zítra objednat letenky do Francie.

Celkové hodnocení: 3,75* z 5*

Komentáře (0)

Přidat komentář