Návrat do dětství

recenze

100 pohádek (2023) 4 z 5 / bradovav
100 pohádek

Po delší době jsem tu s knihou, kterou hodnotí náš Dominik.

Dětská kniha 100 pohádek vyšla ku stému výročí Disney a má být oslavou známých Disney hrdinů. V knize najdete například tyto postavičky: Pinocchio, Bambi, 101 dalmatinů, Popelka, Sněhurka, Pocahontas, Lví král, Aristokočky, Mauglí, malá mořská víla Ariel a další.

Kniha je určena dětem od 4 let. Já ji testovala na našem čtyřletém Domohlavovi a bohužel pro něj je na tuto knihu ještě brzy. Prostě tam nejezdí auta, bagry a monster trucky. Jde o klasické pohádky, kdy některé (například Aristokočky) jsem sama neznala.

Kniha má 100 příběhů, ale jsou krásně rozdělené a jeden příběh vždy představuje jednu stranu v knize. Strana je napsaná menším písmem než jsme u dětských knih pro nejmenší zvyklí, bude tedy potřeba si na čtení posvítit.

Mě se na knize líbí, že nabízí příběhy na pokračování a rodič tak může dítě motivovat si rekapitulovat děj před dalším čtením nenásilnou formou.

Pro mě byla kniha návratem do dětství, kdy třeba Ariel jsem zbožňovala, zároveň mi byla inspirací, s jakými pohádkami do budoucna našeho malého seznámit. Ilustrace, které zachycují tradiční filmové zpracování těchto příběhů se pak líbilo mě i špuntovi - sám si je často prohlíží.

Celkově si myslím, že kniha bude ideálním čtením před spaním pro děti ve věku 6-8 let. Ty větší si pak mohou příběhy číst už sami a určitě pro ně bude zajímavé mít v jedné knize více pohádek. Jde o skvělou knihu na cesty.

Komentáře (0)

Přidat komentář