To, co našli jeden v druhém je skutečně k nezaplacení.

recenze

K nezaplacení (2015) 5 z 5 / TerezaMondeková
K nezaplacení

Ivan Everley má titul lord. Je třináctý baron Rothvale, ale přiznává, že je tím posledním, kdo by měl spravovat neocenitelnou sbírku uměleckých obrazů. Ivan je výborný v lukostřelbě, je veřejně známou osobností, ale hluboko uvnitř je jen obyčejný člověk, který v srdci ukrývá hodně bolestivou jizvu ze zrady. Nikdo nezná pravdu. Dokonce ani jeho bratranec Ethan Blackstone.

Gabriela Hargreavová je vcelku obyčejná dívka. Má úžasné přátelé, studuje obor, který miluje, ale i ona je hluboko uvnitř bolavá. Ale její život se změní jednoho dne na Mallertonově galavečeru. Později se stydí za to, co se tam stalo a nemůže na to přestat myslet. Proto je ráda, že dostane nabídku, aby jela do Irska a pracovala na jednom panství Donadee. Bude pracovat na obrazech, které patří rodu Rothvale. Ale ani v nejhorším snu, nečekala, kdo bude její zaměstnavatel.

Ivan čekal, že přijde na jeho panství stážista, ale byl v šoku, když zjistil, kdo to je. Později Ivan zjistí, že Gabriela není tou ženou, jakou se domníval, že je. Uvědomil si, že udělal obrovskou chybu a chce ji napravit, proto je odhodlaný být trpělivý a čekat, až mu život do cesty znovu přivede zelenookou krásku, na kterou nemůže přestat myslet. A k jeho štěstí... nebude muset čekat dlouho.



Gabriela se mi líbila. Byla mi sympatická hned v knize Nahá. Gabriela byla citlivá, hodná, přátelská, ale i hodně opatrná a bolavá. Během náznaků, které v knize byli, tak to vypadalo... jako zklamání v lásce. Ale moc se těším, až se příběh odkryje v dalším díle.

Ivana jsem na začátku moc nemusela. Nafoukaný, arogantní, odtažitý, rozkazovačný, všechno ví nejlépe, ale jak kniha pokračovala, tak tohle byla jenom jeho maska. Když svou masku pomalu odkládal, tak se ukázalo, že je ohleduplný, empatický, milý, galantní, něžný, ale taky hodně citlivý. Nasadil si tuhle masku po velké zradě. Nevěřil, že ještě nikdy najde ženu svých snů, takže když ji našel, tak dělala všechno, co musel, aby ji získal a věřila mu. Ivan je muž, který vždycky dostane, co chce.


Jsem milovnice umění, takže když tím kniha začala, tak jsem se odrhnout nemohla. U knihy jsem se i dost pobavila. Setkání hlavních hrdinů, kterých bylo více, taky u oslovení můj lorde. Nebo když Gabriela jela na paství... Ale upřímně, kdyby někdo mě, řekl to, co Ivan řekl Gabriele na panství, tak bych tomu člověku vrazila dost velkou ránu.

Ani tahle kniha v celku nezklamala, poutavá od samotného začátku. Zajímavé první setkání hlavních hrdinů, vlastně i druhé a třetí. U knihy jsem se několikrát zasmála a to nejen při setkání hlavních hrdinů, ale i při oslovení Nechybělo ani obrovské sexuální napětí, které končilo žhavým sexem. Byla jsem ráda, že jsme se setkali s bývalými hlavními hrdiny, jejich příbuznými a i přáteli. Líbilo se mi, že se v tomhle díle autorka zabývala svatbou Ethana a Brynne. Ale jsem strašně zvědavá na tajemství obou hlavních hrdinů.

Sice mi vadí, že je kniha tak krátká, ale jestli jsou další díly, tak je to pochopitelné. Proto jsem se rozhodla, že dám plný počet. Kromě dílky příběhu... nemůžu knize nic vytknout.

Komentáře (0)

Přidat komentář