Tetování ještě nikdy nebylo tak nebezpečné

recenze

Tatérka (2018) 5 z 5 / eva3695
Tatérka

Marni Mullinsová je skvělá tatérka a je to právě ona, kdo objeví během tetovacího veletrhu mrtvolu muže. Zvláštní na tom je, že oběť má z těla vyříznuté tetování. A není to jediná oběť. Za pár dní je nalezeno další tělo, které je bez hlavy. Ve městě zavládne strach, neboť tam řádí sériový vrah, který si vybírá své oběti podle tetování. Protože pro něj je tetování trofej, a tak všichni musí být na pozoru, protože nikdy nevíte, jestli nejste na seznamu.
Na tento zapeklitý případ je nasazený čerstvě povýšený inspektor Francis Sulliven. Ten si takto svůj první případ nepředstavoval. Už od začátku to je marné, protože nikde nejsou žádné stopy a ty oběti nic nespojuje. Až na ta ztracená tetování. Jedinou spojenkyní v tomto případě má právě u Marni, která objevila první mrtvolu. A pomáhá mu identifikovat ta ztracená tetování. Jenže ta ze začátku vůbec nespolupracuje, protože sama má tajemství, a proto se nechce zaplétat s policií. Bude to právě ona, kdo mu pomůže s odhalením vraha? Nebo se mu vydá po stopách sama?

Jeden z nejděsivějších případů, které jsem letos četla. Případ inspektora Sullivena a tatérky Marni mě chytl už od začátku a oba mi byli velice sympatičtí. Už jen proto, že se jednalo o tak neobvyklé téma a komunitu. Tetování se mi vždy líbila, i když sama žádné nemám. Proto bych zařadila Tatérku mezi první desítku TOP krimi/thrillerů.
Samotný příběh je velmi čtivý a rychle ubíhal. Zjišťuji, že mi vyhovují krátké kapitoly, a také když se střídají vypravěči nebo pohledy různých lidí. Je to pak takové zajímavější a celkem to příběh oživí.
Děj byl napínavý a promyšlený do poslední stránky. Zvrácenost vraha, který vyřezává svým obětem tetování za živa, byl neotřelý případ. A mě si tím autorka získala. Francisovi jsem fandila, protože to měl od začátku těžké, když mu nikdo nevěřil a házeli mu klacky pod nohy. Jenže on je velmi nadaný inspektor a dal na svůj instinkt.
Shrnula bych to tak, že to je thriller, který se Vám dostane pod kůži. A nenechá Vás chvilku vydechnout, protože vraha odhalíte až na konci.

Komentáře (0)

Přidat komentář