Tenhle sběr se povedl

recenze

Nevinný záskok (2021) 5 z 5 / ciniminisek
Nevinný záskok

Jako první mě upoutala obálka a když jsem se na tuto knihu více zaměřila, bylo mi slíbeno letní svěží čtení s nádechem romantiky. Oukej! Přesně tohle právě teď hledám a přeji si, aby byl slib do posledního detailu dodržen. A víte co? On vážně byl!



Příběh vypráví o nejlepších kamarádkách Heather a Birdy, které nemůžou být víc rozdílný, než právě jsou. Heather je úspěšná someliérka, jakožto ve svém oboru jedna z nejlepších. Vyrůstala v milující rodině a start do života nemohla mít lehčí, minimálně po finanční stránce. Naopak Birdy, což je přezdívka pro Elizabeth, pochází z disfunkční a alkoholem prolité rodiny. Neudrží si žádnou práci a smysl života jí absolutně nic neříká. Ale přeci jen, jedno umí nejlépe ze všech – být výbornou přítelkyní právě pro Heather.

Proto když se Heather rozhodne neodjet na letní vysněnou práci ve Skotsku, kvůli začínající a již předem ztracené lásce, poprosí ničeho se nebojící Birdy, aby ji z toho vysekala. Ovšem Birdy to vezme po svém a místo, aby své kamarádce vymyslela neprůstřelné alibi pro odmítnutí této práce, rozhodne se, že ji vezme ona sama. Tajně. Však co se může stát, je to jen nevinný záskok…

Musím říct, že podobný příběh jsem už „někde viděla“, každopádně, pakliže je podobnost s jiným titulem, či filmem veliká, nemění to nic na prožitku, který jsem u čtení měla. Líbila se mi každičká stránka, všechny myšlenky hlavní hrdinky a především její bláznivé konání. Hlavní hrdinka Birdy měla vážně „koule“ a moc se mi zamlouval její osobní posun v lepšího člověka. Za což samozřejmě může z veliké části láska a to ve všech možných podobách. Její humor mi byl vlastní a okamžitě mě okouzlil.

V tomto příběhu jsem milovala každou vedlejší i hlavní postavu a vůbec nezáleželo na jejich charakteru. Děj je psán prostě a lidsky, bez zbytečných příkras. Když jsem neměla knihu v ruce, měla jsem nutkání všeho nechat a jít zase číst, jak mě příběh bavil. Romantická linka byla opravdu jen podbarvený tón a vůbec ne střed celého vyprávění, což zanechávalo za každou přečtenou stránkou tajuplný nádech a čtenáře dychtivého po dalším soustu.

Rozhodně titul Nevinný záskok doporučuji a věřím, že budete spokojeni stejně tak jako já.

Komentáře (0)

Přidat komentář