Tajemství domu Thornů

recenze

Tajemství domu Thornů (2023) 4 z 5 / bookbug_cz
Tajemství domu Thornů

Tenhle příspěvek bude pro všechny fanoušky Kouzel rodu Thornů, kteří tento standalone jen těžko oplakali. Je to tady! Návrat do magického světa Kouzel rodu Thornů přiletěl jako kulový blesk, moc dlouho se neohřál a už byl zase fuč. Novelka, kterou nám Margaret Rogerson udělala takovou radost, se odehrává v magií nabitém sídle kouzelníka Nathaniela Thorna, kde se odehrává cosi podivného!

Ano – dům se takříkajíc zbláznil, venkovní panství se ocitlo ve víru šílenství a obyvatelé domu tak zůstali odříznutí od okolního světa. Elisabeth se s Nathanielem snaží rozvíjet svůj počáteční milenecký vztah, což je samo o sobě dost intenzivní, když bydlí v jednom domě. A zdá se, že přesně tohle domu vadí a dvojice je tak nucena přistoupit na podmínky tzv. milenecké smlouvy, v rámci které musí Nathaniel splnit tři nesplnitelné úkoly. Formální námluvy tak můžou začít! Jestli se vám zdá, že pro kouzelníka to musí být jednoduché, není tomu tak. Nathaniel se pořádně zapotí, možná si i trošku fyzicky ublíží, ale cíl je jasný – nepřijít o milovanou Elisabeth a uklidnit rozčilený dům.

Společně tráví čas v domě, objevují skrytá zákoutí sídla, utajené místnosti a pozůstatky kouzel, které se za celé generace kouzelnické rodiny usídlily v jeho samotných základech. Nechybí samozřejmě ani oblíbená postava, démon Silas, který je sám o sobě kladnou postavou, ale stejně vás z něj občas zamrazí. Jeho samotná démonická podstata má svá pravidla a zásady, která jsou mnohdy lidskému oku nepochopitelná, ale udržují jakýsi přirozený řád mezi dobrem a zlem. A přesto ho budete milovat pro jeho dobrotu srdce, kterou nedává na obdiv.

Novelka vám nepředá tolik emocí jako plnohodnotná Kouzla rodu Thornů, ale dovolí vám se aspoň na chvíli vrátit do světa, který milujete.
Pokud milujete KRT, tuhle novelku nesmíte v knihkupectví minout!

Komentáře (0)

Přidat komentář