Tajemný jeskynní komplex.

recenze

Zmizení (2020) 3 z 5 / TerezaMondeková
Zmizení

Fogg Lake je odlehlé maloměsto, které je všechno, jen ne obyčejné. Před čtyřiceti lety došlo ve Fogg Lakeu k příšerné nehodě... výbuch v jeskyním komplexu. Při výbuchu se uvolnily neznámé plyny, které měly na obyvatelé zvláštní účinky. Někteří slyšeli hlasy, jiní měli podivné vidiny, viděli aury. Zprávy o nehodě a jejích následcích se rychle roznesly. Přilákalo to vědce z tajné agentury. Obyvatelé se ale nechtěli stát pokusnými králíky, proto všechno svedli na halucinogenní účinky hub. To ale netušili, že následky zdědí další generace...

Catalina Larková a Olivia LeClairová jsou nejlepší kamarádky už od dětství. Společně si otevřeli vyšetřovací agenturu. Při pátrání a řešení případů jim pomáhá druhý zrak. Olivia záhadně zmizí a Catalina po ní začne pátrat. Pomocnou ruku jí podá Slater Arganbright. Catalina pomoc přijme, i když mu úplně nevěří.

Slater a Cat postupně odhalují, že to má všechno spojitost s incidentem, který se odehrál ve Fogg Lakeu před 15 lety. Někdo pátrá po svědcích vraždy. Někdo si chce být jistý, že pravda o tom, co se tehdy stalo, nevyjde nikdy najevo.



Kniha mě zaujala docela zajímavým popisem, nápadem. Zajímavé propojení tajemna, krimi, nebezpečí, záhad, vyšetřovaní, ale taky romantiky a lásky, takže jsem se na knihu docela těšila, ale teď jsem trochu na rozpacích...

Musím souhlasit, že děj mi nepřišel moc promyšlený. Romantická linka mi přišla docela dost slabá. Během knihy skoro žádné překvapení, napětí, nebezpečí... na konci žádné velké odhalení. Ale zase musím říct, že ta paranormální stránka, to nadpřirozeno, ty vize... to se mi opravdu líbilo. Zajímavý nápad, dobře zpracované a promyšlené, ale jinak... kniha za moc nestála.

Komentáře (0)

Přidat komentář