Tajemné dopisy

recenze

Tajemné dopisy (2023) 5 z 5 / Knihomolka97
Tajemné dopisy

Sedmnáctiletá Abby je najednou bez kluka a plánů na léto. To se ale změní, když se jí do rukou dostanou milostné dopisy nedávno zemřelé babičky, kterou jako čtyřletou poslali pryč z rodného Německa, aby ji zachránili před nacisty. Abby se rozhodne odkrýt její minulost a zjistit, kam se poděl náhrdelník, který jí záhadný milenec jménem Edward odmítl vrátit. Vydá se na ostrov Nantucket, kde narazí na jeho pohledného vnuka a věci se pořádně zkomplikují.

Knihu jsem přečetla během dvou dnů, nešlo se odtrhnout. Byla čtivá, zajímavá, milá a zároveň samozřejmě i smutná.
Hlavní hrdinka sympatická, líbilo se mi její odhodlání zjistit pravdu o babičce a získat zpátky její náhrdelník. Noah neudělal dobrý první dojem, ale postupně si získával nejen Abby.

Romantická linka je krásná, vše se vyvíjí přirozeně, nenásilně a zkrátka pohladí po duši.
Příběh je zasazen do krásného prostředí a úplně na mě dýchla atmosféra léta.

Co se týče odhalování tajemství okolo minulosti babičky Ruth, velmi poutavé. Některé věci byly předvídatelné, ale nějaké překvapily. Edwarda mi bylo líto. Důvod, proč odmítl náhrdelník Ruth vratit, jsem uhodla a jo chápala jsem ho.
Co jsem ale nepochopila, bylo jednání Abby na posledních stranách. Učinila jedno konkrétní rozhodnutí, které mi nedávalo smysl, nesedělo mi to a narušilo tak doposud skvělý příběh. Tím pádem byl pak konec jedno velké předvídatelné klišé.
Možná to tak ale vnímám jen já, příběh každopádně určitě doporučuji!
4,5*/5*.


Tajemné dopisy Tajemné dopisy Hannah Reynolds

Sedmnáctiletá Abby Schoenbergová je najednou bez kluka a plánů na léto. To se ale změní, když se jí do rukou dostanou milostné dopisy nedávno zemřelé babičky, kterou jako čtyřletou poslali pryč z rodného Německa, aby ji zachránili... více


Komentáře (0)

Přidat komentář