Bezpečné místo

recenze

Bezpečné místo (2024) 4 z 5 / Knihomolka97
Bezpečné místo

Další román s jemnými prvky thrilleru od úspěšně autorky Nory Roberts. Autorka umí skloubit romantikou s napětím opravdu dobře.
Tentokrát máme hlavní hrdinku Morgan, která neměla úplně jednoduché dětství. Často se stěhovala, chybělo ji tedy nějaké pevné zázemí. A proto hned jak to bylo možné, snažila se osamostatnit, vše měla pečlivě naplánované na několik let dopředu a docela se jí dařilo. Jenže během chvíle přišla vlastně o všechno, co si tak pracně vybudovala.
Smrt kamarádky, ztráta identity i peněz ji donutí přestěhovat se do rodného domu, kde žije její babička s maminkou.

Autorka pravém patří mezi mé oblíbené, ani nejnovější kniha nezklamala. Bezpečné místo od prvních zaujme, vtáhne do děje díky sympatické hrdince a poměrně drsnému začátku.
Morgan pracuje coby barmanka a je opravdu šikovná, komunikativní, je zní cítit, že ji práce fakt baví.
Nešlo si ji neoblíbit, musela začít prakticky od nuly a já ji neskutečně fandila a přála. Společně s její mami a babi tvořili parádní tým. Holky Nashovy.

Vyprávěno máme v er-formě a kromě života Morgan můžeme sledovat i části totálního psychopata, který chce Morgan zabít. Příběh hezky gradoval a napětí stoupalo, nicméně závěr byl na můj vkus docela uspěchaný. Čekala jsem větší drama.

Nechybí romantická linka, která byla moc fajn. Líbilo se mi prostředí i většina vedlejších postav a úžasný pes! Kdyby ale kniha měla třeba o 50 stran méně, nezlobila bych se.


Bezpečné místo Bezpečné místo Nora Roberts

Morgan konečně našla domov v přátelské čtvrti poblíž Baltimore, kde bydlí s kamarádkou Ninou. Pečlivě budované zázemí je však náhle zničeno zločinem, při němž Nina přijde o život a Morgan o identitu. Dívce nezbývá, než uprchnout d... více


Komentáře (0)

Přidat komentář