Tahle romance byla úmornější než letošní horka

recenze

Zmrzlinářky (2023) 2 z 5 / prostě.mája
Zmrzlinářky

Četla jsem v rámci spolupráce s humbookem, kde mi knížku poskytli v rámci skupiny humbook bloggeři.

Na Zmrzlinářky jsem se opravdu těšila - letní romance plná zmrzliny o dvou holkách, která slibuje americký road trip? Navíc s příslibem second chance romance, což je jedna z mých oblíbených romantických linek. Kdo z vás by se netěšil!

Moje nadšení však opadlo podobnou rychlostí, jako se v letošních horkých dnech roztéká zmrzlina a tak jsem od knížky namísto blažené spokojenosti dostala jen hořké zklamání s třešničkou navrch.

Zase tak moc dramatizovat to teda nebudu, našlo se i pár prvků, které se mi opravdu líbily. Jako třeba již zmíněný road trip, který obě hlavní hrdinky podnikají, aby se dostaly na festival, kde budou následně prodávat zmrzlinu. To, co si pro jejich cestu autorka připravila mě opravdu nadchlo a o cestování v dodávce bych tak pokojně četla ještě dalších sto stránek. Mělo to atmosféru, mělo to nápad a navíc to bylo zatraceně vtipné.

Jenže to by se nesměla na každé desáté stránce objevit nějaká hloupá hádka, která mi jako čtenáři dala pouze dvě věci. Ufňukanou hrdinku Fallon a taky pocit, že ty jejich žabomyší války jsou naprosto zbytečné, jelikož kdyby si spolu jen na chvíli sedly a poslouchaly se, mohly si všechno to handrkování nakrásně odpustit. Což bych teda více než ocenila.

Namísto nějakého toho flirtování a letmých doteků se mi totiž dostalo jen křiku, urážek a stále nekončícího Já jí to nemůžu říct v kombinaci s Proč mě vůbec nechápe?! No proč asi... Pokud toho neměly hlavní hrdinky ani v polovině knihy dost, já teda rozhodně ano, až jsem začala uvažovat, zda se opravdu má jednat o romantickou oddechovku. Nejen že se mi oddechu nedostalo, ale zároveň jsem jim tu romantiku ani v nejmenším nevěřila.

Přidejte pak zápletku konfliktu, který stojí jen na neschopnosti hrdinek spolu mluvit a dostanete kombinaci, kterou nezachrání ani duhová posypka v podobě super originálního nápadu pro příběh.

Na to prodávání zmrzliny se pak nakonec taky moc nedostalo a to jsem se těšila na všechny ty potyčky se zákazníky a podobné příhody, které mohly přinést nejen spoustu vtipných komentářů, ale ještě více možnosti ke sblížení holek a alespoň trochu tak napomoct té horkem umořené romantice.

Pokud vás od autorky bavila knížka Některé holky ano, můžete vyzkoušet a třeba vás nakonec překvapí i tohle. Já za sebe ale víc doporučuju tu zmrzlinu. Tam alespoň vedle nesáhnete.

Komentáře (0)

Přidat komentář