Zmrzlinářky

Zmrzlinářky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513809/bmid_zmrzlinarky-ag2-513809.jpg 3 33 10

Fallon a Chloe bývaly nejlepší kamarádky, ale loni v létě si spolu těsně před tím, než Chloe odjela na vysokou, něco začaly. A po několika nedorozuměních teď spolu nemluví. O rok později je Chloe ze školy zpátky doma a Fallon se jí ze všech sil snaží vyhnout – což je extrémně složité, protože jejich mamky spolu podnikají. A obě dcery mají přes léto pracovat v jejich zmrzlinářské dodávce. Když se naskytne příležitost odprezentovat koncept luxusní gurmánské zmrzliny bohatým investorům – což by mohlo pomoci s rozšířením zmrzlinářského byznysu a vyřešit všechny finanční problémy – Fallon dostane za úkol vyrazit s autem hned na několik food festivalů po celé zemi. Sama to ale nezvládne a Chloe je jediná, kdo by jí mohl pomoct. Napětí mezi nimi stoupá. Podaří se Fallon zachovat chladnou hlavu?... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Melt With You , 2022


více info...

Přidat komentář

head.in.a.book
25.07.2023 3 z 5

Moc děkuji @humbook_blogeri a @humbook za knížku v rámci #spoluprace

Od knížky jsem neměla skoro žádná očekávání, jen jsem si přála, abych byla po dočtení naladěná na léto a to se splnilo!

Už od začátku jsem měla chuť odjet na letní roadtrip a ochutnat příchutě zmrzlin, které byly zmiňované v knížce. Ještě teď se mi sbíhají sliny na Cestu borůvkovým rájem

Věc, která mi ale vadila celou knížku, bylo Fallonino chování. Přišlo mi, že se chovala neskutečně dětinsky. Chloe mi byla o něco víc sympatická, ale pořád mi přišlo, že by se vše vyřešilo, kdyby si vše jednoduše vyříkaly a tím by byly problémy vyřešeny. To by byla ale zápletka o ničem, a tak se vše táhlo až do konce.

Pokud si chcete přečíst oddechovou letní knížku a dětinské chování postav vám nevadí,Zmrzlinářky jsou pro vás to pravé!

Brongi
23.07.2023 4 z 5

Za poskytnutí knihy vděčím @humbook_blogeri a @humbook v rámci #spoluprace

Od knihy jsem sice neměla větší očekávání než letní queer romanci, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Celá zápletka byla totiž uvěřitelná a já se do situace obou dívek dokonale vcítila. Fallon mi byla strašně sympatická, i když se občas chovala trochu nerozumně. Přesto jsem si čtení moc užila a doporučuji knihu i vám, pokud přes léto nebudete vědět, po čem sáhnout!


mischa5364
19.07.2023 2 z 5

(SPOILER) Čekala jsem letní oddychovou romantiku a dostala jsem letní Královny dramatu.

Fallon byla někdy na ránu. To její vymýšlení scénářů. Kolikrát jsem si říkala no tak holka prober se. Neříkám, něco vtipné bylo, většina bohužel ne. Celkově mi její chování vadilo.
Chloe mi byla o dost sympatičtější. Asi tím, že její mozkové pochody nám nebyly odkryty. Ale přišlo mi, že ona je z těch dvou ta rozumnější. Někdy mi ji bylo fakt líto, jak se k ní Fallon chovala.

I jejich vztah neměl žádnou jiskru. Jak to přišlo, tak to i odešlo.

Každopádně co sem si zamilovala byl nápad. Miluju trip,festival,zmrzliny a ty jejich názvy ? Dali by jste si Hořkosladkou lásku, Cestu borůvkovým rájem ,Vanilkový zálusk nebo Dobu medovou? Mě se sbíhají sliny jen o tom píši.

Celkově nápad špatný nebyl. Jen zápletka pro mě byla prostě slabá.

Za knihu moc děkuji @humbook @humbook_blogeri #spoluprace

Local_Bunny
14.07.2023 1 z 5

1.5*
-
Do Zmrzlinářek jsem šla s tím, že to bude parádní feel good čtení obohacené o road trip a zmrzlinu. Ty poslední dva body to splňuje, ale feel good to tedy vůbec nebylo.
Fallon s Chloe byly nejlepší kamarádky, potom něco víc a teď nejsou vůbec nic. Spojí je až fakt, že jejich mamky, vlastnící zmrzlinářský vůz, potřebují jejich pomoc. Závisí na tom jejich živobytí, takže se holky rozhodnou jakž takž spolupracovat. Nicméně i tak celou knihu uslyšíme, jak je Chloe špatná a sobecká, ale taaak úžasná a krásná. Trvá skoro půl knihy, než se čtenář vůbec dozví, co přesně vedlo k této rozepři a budete koukat, že za to může špatná komunikace. Děvčata se i přes svůj věk chovají spíše na třináct a to mi kazilo jinak skvělý nápad knihy. Fallon často jedna vážně dětinsky a skoro až na truc, díky čemuž jsem k ní nedokázala mít absolutně žádné sympatie.
Samotný road trip i food festivaly byly super a autorka by udělala daleko lépe, kdyby knihu více soustředila na tyhle dvě věci. Naštěstí je příběh krátký, ale i tak mě moc mrzí, že tato zápletka pokazila jinak skvělý námět na knihu. Kdyby se pořád dokola neomývalo, kdo je tady oběť a jak se kdo zachoval, ale místo toho by si holky hned promluvily, zůstalo by místo na plno dalších věcí. Tato zápletka o nekomunikaci by možná i fungovala, kdyby zde od začátku byly kapitoly z obou pohledů.
-
za knihu děkuji @humbook_blogeri

domiii97
12.07.2023 4 z 5

(SPOILER) Děkuji @humbook @humbook_blogeri za možnost si knihu přečíst v rámci #spoluprace
,,Jaké to asi je, když je láska jednoduchá?"

Od autorky jsem, její prvotinu Některé holky ano, neměla možnost si přečíst a jsem za to vlastně teď i ráda. Aspoň mi to nezkreslilo pohled na Zmrzlinářky a já si mohla čtení užít bez větších očekávání. Vlastně jsem čekala letní příběh plný lásky a zmrzliny a to jsem i dostala.
Obálka knihy je sladká na první pohled a pokaždé, když jsem knihu zavřela jsem se na ni s potutelným úsměvem koukala.
Postavy Fallon a Chloe jsou trochu střelené vysokoškolačky (Fallon budoucí). Ani jedna z nich mi nebyla nesympatická, ale někdy mi lezli na nervy právě kvůli jejich domněnkám, co si asi ta druhá myslí a myslím, že si to OPRAVDU myslí. Ale ten jejich vibe je nakažlivý a já fakt měla nutkání vyjet autem ven a hledat zmrzlinářský vůz Lásky v každém kopečku, abych se s nima mohla vydat na roadtrip.
Líbil se mi nápad s neobvyklými názvy zmrzlin jako třeba: Nikdy tě nerozpustím, Hořkosladká láska a můj oblíbený Elvisův speciál.
Na tomto příběhu jde krásně vidět, jak by se některé věci rychle vyřešili, kdyby si lidé byli schopni o všem promluvit.
A že je vlastně celý příběh o jednom jediném nedorozumění, a vlastně proč ne?! Mě to bavilo, nutilo mě to číst dál a dozvědět se, jak to nakonec všechno skončí a jsem spokojená.
Tato kniha je na léto úplně ideální. Je to jednohubka ve tvaru kornoutové zmrzliny a zhltnete ji, ani nevíte jak.

Lostinfantasy
11.07.2023

Fallon s Chloe byly vždy nejlepší kamarádky. Vše se ale pokazilo minulé léto, když se jednu noc z pouhého kamarádství stalo něco víc. Chloe druhý den odjela na vysokou a holky spolu rok nebyly v kontaktu. Teď se ale Chloe vrací na prázdniny domu a spolu s Fallon musí vydržet společnou práci v rodinné zmrzlinárně.

Na tuhle knížku jsem se fakt těšila, protože ta obálka je boží a od autorky už jsem četla knihu Některé holky ano a moc se mi to líbilo. Bohužel tahle kniha se mezi moje oblíbence nezařadila. Úplně celá zápletka knihy by se vyřešila, kdyby si spolu hlavní hrdinky aspoň jednou promluvily. Postava Fallon je ze začátku fakt hrozně nesympatická a chová se jako blbka, všechno si domýšlí a na to, že má být na svůj věk hrozně vyspělá, tak v téhle situaci se chová tak na 14 let. Pak se to aspoň trochu zlepší, ale stejně mi nepřirostla k srdci. Myslím, že by knížce prospělo, kdyby příběh vyprávěly obě dvě, ale bohužel ho vypráví jen Fallon.

Nejvíc se mi líbilo to cestování zmrzlinářskou dodávkou na festivaly. Škoda, že tam nebylo víc zážitků z cesty místo toho opakujícího se dramatu.
Ráda bych řekla, že jsem tomu jejich vztahu fandila, ale vlastně mi bylo úplně jedno, jestli spolu nakonec skončí nebo ne.

Kniha měla potenciál být super letní oddechovka, ale spíš mě celou dobu nudilo jejich chování a těšila jsem se až si konečně promluví.

Hodnocení: 2,5/5

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s Humbook a Humbookblogeri.

PosPol
03.07.2023 2 z 5

,,Chloe bývala moje nejlepší kamarádka. A pak něco víc. A pak nic.,,

Poté, co Fallon s Chloe přešly od kradmých úsměvů a tajných pohlazení k neskrývaným polibkům na krk a k rukám putujícím dolů a ještě níže, vše se pokazí. Chloe odjede na vejšku a tak je snadné zapomenout. Jenže po roce se vrací domů a snaha se nepotkat má jeden háček Lásku v každém kopečku. Firmu s božskou zmrzlinou, kterou ke vší smůle vlastní jejich mámy.

A ještě větší problém se objeví ve chvíli, kdy mají matky vyrazit na akci zbohatlíků se zmrzlinářskou dodávkou, která je díky výdělku drží po zbytek roku nad vodou a kvůli jednání s investory nemohou. Na cestu po státech USA se tak vydávají Fallon a Chloe. Jde o zcela nesourodou dvojici zatímco Fallon se pravidly řídí, Chloe je porušuje. Zatímco Fallon má naplánový každý metr cesty, Chloe si jede nazdařbůh.

Můžete ochutnat Hořkosladkou lásku, Vanilkový zálusk, Dobu medovou či Cestu borůvkovým rájem, vše zalité horkou čokoládou, opojně vonícím karamelem, posypané marshmellows, lentilkami, či hromadou sušeného ovoce. Stejně jako vymazlená zmrzlina mě okouzlil celý road trip, kdy holky zažívaly skvělé dobrodružství, které by si užily mnohem více, kdyby nebyly neustále jedna, nebo druhá uražená

Těšila jsem se na queer příběh ve stylu Léto mezi řádky, leč bohužel jsem dostala dvě královny dramatu Někdy mi Amerika přijde jako svět zcela mimo naši galaxii, ale chování obou hlavních postav bylo zkrátka neuvěřitelné vzhledem k věku osmnáct a devatenáct. A nejhorší je, že od postav vždy očekávám nějaký posun, jenže zde holky 10 stránek před koncem zopakují doslova to samé co na začátku. Věřím, že pro spoustu lidí to bude úžasná oddechovka na léto, ale asi jsem čekala více, proto za mě 2/5. Děkuji za poskytnutí knihy Humbook.

,,Chloe Shapirová mě vodila za nos a vyrvala mi srdce z těla. A pak jsme žily nešťastně až do smrti.,,

NiolaYY
19.06.2023 2 z 5

(SPOILER) Noo.. na tuhle knížku jsem se hodně těšila kvůli tomu, že jsem si hodně zamilovala knížku "některé holky ano" ale tahle byla spíš až podprůměrná od té minulé. Jsem dost zklamaná, prostě jsem měla vyšší očekávání. Fallon mi přišla hodně divná hlavní hrdinka a škoda že jsme neměli už od začátku nějaký pohled od Chloe ( kde stejně žádný pohled nebyl) kterou jsem měla velmi radši než Fallon. Chování Fallon v nějakých situacích hrozné prostě! Nebavilo mě to číst a docela dlouho jsem to nakonec četla. Chloe byla celkem vpohodě i jejich maminky. Prostě prostředí mezi zmrzlinami mi taky úplně nesedlo, čekala jsem od toho více a ne jenom rychlovka v hotelu a pusu nakonec.
Dávám 3,5/10 za snahu autorky!

Niamh15
18.06.2023 2 z 5

Tahle autorka vztahy prostě neumí. Příběh i prostředí mají potenciál, ale celá ta romantická linka působila uměle, natahovaně a nesmyslně. Ani její rádoby vtipné obraty, které se opakovaly (např.: "To jsme se ocitly v Upside Down?"), na čtivosti nepřidaly.

Iva095
23.05.2023 2 z 5

O proti Některé holky ano byla tato kniha hodně průměrná. Celý příběh je psaný jen z pohledu Fallon,což byla škoda, chyběl mi tam pohled Chloe. Ani jedna z hlavních hrdinek mi nepřišla nějak moc zajímavá ani jedna z nich mi nebyla sympatická. Co se týče romantické linky tak ta mi přišla hodně slabá. Neřekla bych že bych se při čtení nějak bavila spíš jsem se nudila. Na tuto knihu jsem se moc těšila, právě díky předchozí knize této autorky, která byla skvělá, oproti tomu tato byla zklamáním. Ale věřím tomu, že si své fanoušky najde.

Štítky knihy

romantika lesby, lesbismus LGBT, queer, LGBT+

Autorovy další knížky

2022  76%Některé holky ano
2023  59%Zmrzlinářky

Kniha Zmrzlinářky je v

Přečtených39x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce49x
Chystám se číst39x
Chci si koupit17x
dalších seznamech4x