Svérázná Baxterová opět v akci!

recenze

Loutkář (2018) 4 z 5 / KáťaM.
Loutkář

Série Hadrový panák v tomto čase znovu opanuje sociální sítě. Není divu, do prodeje se dostal poslední díl této série - Konec hry. Díky společnému čtení, které bylo zorganizováno Knižním klubem, tak mnozí před lety koupenou sérii oprášili a konečně se do ní pustili. Mezi těmi nezvedenci, co nakupují knížky a dlouho jim trvá, než se k nim dostanou, jsem byla výjimečně i já.

Loutkář je druhým dílem série. Hadrový panák nasadil opravdu vysokou laťku, ale autor se nenechal zahanbit, když nám i v druhém díle naservíroval nevšední detektivní zápletku. V New Yorku a v Londýně se ve snaze napodobit záhadné vraždy ve stylu Hadrového panáku začnou objevovat mrtvoly s vyřezanými nápisy na hrudi "NÁVNADA" a "LOUTKA." Po tom, kdo tahá za nitky, pátrá tým složený ze sarkastické Baxterové, úspěšné lovkyně Hadrového panáka, její šéfové, kancelářské krysy, Vanitové, a také jejich newyorských kolegů puntičkářky Curtisové a tajemného agenta Rouche. Nesmí chybět ani geniální Edmunds, který ale oficiálně pracuje znovu na oddělení podvodů.

Nelze se vyhnout srovnání s Hadrovým panákem. Já ale nedokážu říct, která byla lepší, líbily se mi obě. V knihách jsou brilantně vykreslené charaktery, hlavní postavy v Hadrovém panáku ještě více poznáváme. Hadrový panák měl za mě trochu lepší zápletku, reálnější a daleko uvěřitelnější, ale co se týká postav, nešel asi tolik do hloubky, jako Loutkář, jehož děj už byl jen těžko uvěřitelný, hlavně co se týká počtu mrtvol ve velkých městech.

Tak jako tak se mi ale dostal Cole pod kůži, jeho detektivní thrillery mě pohltily. S napětím očekávám kurýra, který mi doručí poslední díl. Kéž by byl stejně super jako dvě předchozí knihy.

Co vy a tato série?
***
Katka Malinová

Komentáře (0)

Přidat komentář