Svědectví oběšence

recenze

Svědectví oběšence (2023) 5 z 5 / Maru.Maruska
Svědectví oběšence

Říká vám něco jméno Lizzie Martinová? Správně, jde o hlavní hrdinku knih od Ann Granger knihy vychází pod stejnojmennou sérií. A já vám dnes mohu oznámit, že tato knižní série s Lizzie se zase rozrostla o další pokračování: nakladatelství MOBA totiž vydalo již pátý díl se zajímavým názvem: Svědectví oběšence.

Pokud Lizzie neznáte, ráda vám ji představím: je manželkou inspektora Benjamina Rosse, který se tentokrát ujme jednoho odloženého případu. Podaří se mu vyšetřit vraždu, která zůstala po mnoho let neodhalená? A Lizzie svému muži samozřejmě bude oporou: nezalekne se žádného nebezpečí, protože dobře ví, že v první řadě je nutné dosáhnout spravedlnosti. Za každou cenu! Tušíte správně, Lizzie se svému muži opět bude plést do vyšetřování. Podaří se jí zase získat nějaké cenné informace?

Opět jsem se do příběhu nadšeně ponořila. Mám tuto sérii moc ráda. Líbí se mi atmosféra viktoriánské Anglie i charisma hlavních hrdinů, které autorka dokonale vykreslila. Baví mě pátrání ať už se týká čehokoli. Zápletku založenou na staré vraždě najdete v mnoha dalších knihách, přesto vám k přečtení ráda doporučím právě tuto. A ještě vám dám jednu radu: rovnou si pořiďte i předchozí díly, protože jinak se pro ně v brzké době budete vracet.

Určitě jste pochopili, že já mám detektivní sérii s Lizzie a Rossem ráda. Je to pro mě takové odpočinkové čtení, které oceňuji především po náročných dnech. Díky pátrání totiž vždy přijdu na jiné myšlenky a přestávám se soustředit na vše, co trápí konkrétně mě. Děj má spád a pátrání je poutavé, nejraději bych knihu vůbec neodkládala.

Žádný z příznivců anglických detektivek by si knihu Svědectví oběšence (potažmo celou sérii) neměl nechat ujít. A já doufám, že se ještě dočkám i dalšího pátrání, protože v originále už má série ještě o pár dílů více. Pravděpodobně jsem to někde říkala a nerada bych se opakovala, ale kniha se nese v podobném duchu jako vyprávění královny detektivek: Agathy Christie. Dočká se Ann Granger větší pocty než představuje toto přirovnání? Pochybuji a doporučuji celou sérii.

Komentáře (0)

Přidat komentář