Studie kouzel aneb Magie pod drobnohledem

recenze

Studie kouzel (2021) 5 z 5 / ZapisnikTerky
Studie kouzel

Studie kouzel
Maria V. Snyder
.
472 stran
.
Koupená kniha
.
Moje hodnocení: 5/5
Anotace v komentáři.
TEXT A ANOTACE MOHOU OBSAHOVAT SPOILERY K PŘEDEŠLÉMU DÍLU
-----------------------------------------------------------------
Máte rádi v knihách romantickou linku? A chcete ji jen v romantice, nebo i ve fantasy?
.
Pro mě je romantická linka něco jako jiskra, která dodá všemu šťávu. A to napětí mezi Jelenou a Valekem miluju!
.
Zápory: Když dám knize tak vysoké hodnocení, je jasné, že mínusů moc nenajdu. Ale objektivně, někomu by mohlo vadit, že z velké části se v ději neobjevoval Valek. Mně to nevadilo. Někdy se Jelena chovala na facku, ale nakonec se to vlastně vyplatilo.
.
Klady: Od začátku do konce mě kniha nepustila. Uznávám, že jsem si dělala pauzy na spaní a péči o děti, ale jinak jsem se v ní vracela i v myšlenkách. Jelena není možná až tak výrazná hrdinka, ale je mi moc sympatická a líbilo se mi, že byla hodně loajální, přestože na ní čekalo hodně zkoušek. Jak píšu výše, Valek se nějakou dobu v knize skoro neobjevuje, ale stejně musím napsat, že je dokonalý. Až tak moc, že mi vlastně nevadí (stejně jako Jeleně) kolik lidí zabil. Což mě trochu děsí… Nové postavy jsou super a opravdu hodně jsem si oblíbila Irys. Doufám, že se o ní v dalších knihách dozvíme mnohem víc. Navíc ta komunikace s koňmi? To byl opravdu super nápad, vlastně jsou to spíš postavy příběhu, než jen koně.
Politické rozložení a poznávání Sitie mě moc bavilo. V druhém díle se taky dozvídáme mnohem víc o fungování magie a sledujeme Jelenu, jak si ve svém učení stojí. Fungování sídla mágů je opravdu zajímavé. Opět je tady znát detektivní zápletka a hledání vraha.
Konečně mi autorka dodala příjemný a rozvolněný konec, kde jsem si mohla všechno s Jelenou promyslet a vstřebat.
.
Obálka a grafika knihy: Opět se mi vzhled knihy moc líbí. Vlastně je docela jednoduchý a přitom barvy obálce dodávají na tajemnu. Ladí to s příběhem a to mám ráda.
.
Studie kouzel se mi líbily prostě ještě víc než jednička. Miluju když se rozebírá fungování magie a miluju všechny ty vztahy a překvapení v tomhle příběhu. Klidně by mohla mít kniha ještě dvě stě stran navíc a bylo by mi to málo. Opravdu moc se těším na další díly. Jednoduše řečeno – 5/5.

Komentáře (0)

Přidat komentář