Strmý pád

recenze

Strmý pád (2022) 5 z 5 / Maru.Maruska
Strmý pád

Je to neuvěřitelné, ale policejní náčelnice Kate Burkholderová má před sebou už třináctý případ – kniha je nazvaná Strmý pád! Dobře si pamatuji na dobu, kdy jsem dočetla první díl této úžasné série. Byla jsem nadšená, ale vůbec jsem tehdy netušila, že nás čeká ještě tolik skvělých pokračování. O životě Amišů jsem tenkrát prakticky nic nevěděla, takže jsem ráda, že mi autorka rozšířila obzory. A jestli si myslíte, že mě už čtení o Kate omrzelo, tak se pletete. Opět jsem se totiž nemohla dočkat, až se do knihy pustím!

Autorkou série je skvělá Linda Castillo. A já jsem zase unešena z toho, jak svůj další příběh vystavěla. Nejraději bych napsala, že ke knize nemám co dodat, ale to bych vás nejspíš na čtení příliš nenavnadila... Takže jinak: Kate patří k hlavním hrdinkám, které si oblíbíte po pár stránkách a budete jí fandit. Jde o sympatickou ženu, která je ve své práci dobrá a jen tak něčeho se nezalekne. Jak už jsem naznačila (a jak nejspíš už stejně všichni dobře víte), autorka ve svých příbězích přibližuje život komunity Amišů. I to je důvod, proč jsou její vyprávění tak zajímavá. Amišové žijí skromným životem a jsem si jistá, že většina čtenářů si vůbec nedovede představit, že by i oni byli součástí tohoto společenství a museli se vzdát řady výdobytků dnešní doby. Život Amišů se totiž tak trochu zastavil v čase...

A jaký problém bude Kate řešit tentokrát? V motelu byla zavražděna mladá žena. A Kate bohužel ví, o koho jde. Rachael Schwartzová byla problémová amišská dívka s výbušnou povahou, která komunitu před lety opustila. Proč byla nyní brutálně zavražděna?

Jsem nadšená i ze samotného závěru. Vždy jsem už přesvědčena, že vím, jak vše dopadne. Někdy mám pravdu, jindy mě autorka úspěšně vyvede z omylu – jako třeba tentokrát. Mám hrozně ráda ten okamžik, kdy všechny indicie zapadnou na správné místo a vše konečně dává smysl!

Pokud jste přečetli předchozích dvanáct dílů této série, určitě si nenecháte ujít ani třinácté pokračování. A pokud autorku a její sérii zatím neznáte, pořiďte si první díl. Uvidíte, že také budete nadšení.

Komentáře (0)

Přidat komentář