Životní těžkosti

recenze

Kdo ti píše? (2023) 5 z 5 / Maru.Maruska
Kdo ti píše?

Máte rádi romány od české autorky Dagmar Digmy Čechové? Pak mám pro vás dobrou zprávu: nakladatelství MOBA právě vydalo její nový příběh. A pokud máte rádi vyprávění jak se říká – jako vystřižené – ze života, rozhodně byste si ho neměli nechat ujít.

A o čem autorka v novince Kdo ti píše? vypráví? O vztazích. Jak mohou být pomíjivé. Jak může jedna jediná událost změnit pohled na svět několika lidí. Jak těžké je ustát komplikace, kterým ve vztazích občas čelí každý. Šárka se před třemi lety zamilovala do Daniela. Nevadilo ji, že Daniel je o patnáct let starší. Ani že má za sebou nepovedené manželství. Nebo že oba pracují ve stejné firmě – naštěstí nebyl jejím přímým nadřízeným. Láska hory přenáší – něco na tom asi bude, protože spolu skutečně byli šťastní. Až do chvíle, kdy se všechno pokazilo. Co se mezi nimi stalo? To vám neprozradím, ale pokud se pustíte do čtení, vše se dozvíte!

Už byl zase pryč. Jako pokaždé, když se něco dělo, mizel, aby to nemusel řešit.

Autorka se pustila do příběhu, v němž se hlavní hrdinové pokouší ve vztahu opět nastolit mír. Všichni víme, že lidé se mění. Stejně tak mění své názory, touhy, sny... A pak se snadno může stát, že co jste chtěli před třemi lety, už nyní nechcete. A chcete něco úplně jiného... Jenže jak na to zareaguje váš partner? Jeho touhy, sny a potřeby se totiž změnit nemusely. I toto téma paní Čechová ve svém románu zpracovala. A ještě nesmím zapomenout na jednu důležitou věc: v knize také na názorném příkladu uvidíte, jak křehká může být důvěra mezi partnery. A věřte, že pokud jeden z nich důvěru druhého zradí, je velmi komplikované ji opět obnovit. Pak může mnoho problémů způsobit i jediný doporučený dopis s dodejkou, který jeden z partnerů nečekaně obdrží...

Mně příběhy Dagmar Digmy Čechové baví a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Pro svůj nový příběh zvolila téma, které si vždy najde širokou skupinu čtenářů. Každý z nás byl někdy v nějakém vztahu. A každý vztah si prochází různými těžkostmi. Někdy je dotyční překonat dokáží. A jindy se kvůli nim vztah rozpadne. Zkrátka jde o vděčné téma a zalíbení v něm najde široká skupina čtenářů. Pokud i vy toto téma v knihách vyhledáváte, určitě se do novinky pusťte.

Komentáře (0)

Přidat komentář