Stíny nad Pecan Hollow

recenze

Stíny nad Pecan Hollow (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Stíny nad Pecan Hollow

Tahle kniha vás bude bolet. Budete si říkat, že TO PŘECE NENÍ NORMÁLNÍ. Budete litovat osud nevinného dítěte, které je nuceno se protloukat zlým světem úplně samo. Ale taky budete tomu dítěti nadávat, a vlastně i celému světu, který nedokáže pomoci člověku v nouzi. Jenže pointou toho všeho je právě v pochopení, že když je svět k člověku krutý od jeho narození, je takřka logické, že až do své smrti nenalezne tu správnou cestu. A můžeme pak takového člověka soudit? Vždyť on za to přece nemůže...Nebo snad ano??

Kit byla kdysi dívkou, pro mnohé ztracenou existencí, která zoufale toužila po tom, aby ji někdo zachránil. Kdokoliv! Navenek se sice tvářila, ze je jí celý svět totálně ukradený, ale uvnitř bojovala s drásajícími emocemi. Zvlášť při pohledu na milující rodinku, matku či otce starajíc se o svoje dítě, jako by to snad byl uzlíček vzácného a krehkého porcelánu. Kit vyrůstala u pěstounů, ale spíš od nich utíkala, než aby s nimi trávila dojemné rodinné chvilky. A při posledním takovém útěku se seznámí s osudovým Mannym. Chlápkem, který se k ní zprvu chová velmi laskavě, dá ji najíst, poskytne střechu nad hlavou. Ano - jak málo stačí! Omotá si ji kolem prstu a Kit jako správná dívka plná vděčnosti, následuje každý jeho krok. A bojí se udělat cokoliv, co by ho rozzuřilo. Jejich podivný vztah je ale pokřivený i ze strany Kit. Samozřejmě, že k němu nachází i majetnický vztah, což nadělá mezi nimi nejeden velký problém. Když Kit otěhotní, uvědomí si, že pro své dítě chce lepší život, a tak od Mannyho uteče. Věří, že na ni v Pecan Hollow čeká jediná rodina, kterou má - teta Eleanor. Chce začít znovu...Ale jde to vůbec? Bude mít na to být dobrou mámou? A co udělá, když se Manny po letech vrátí a objeví se na prahu jejího domu? Jde vůbec se životem něco udělat, když jsme až po kolena v ,,sračkách".

Kapitoly ze společného žití Kit a Mannyho mi občas dělaly fakt zle. Nebylo na jejich vztahu nic pěkného a já jen kroutila hlavou, proč si Kit nechá tak ubližovat. Kniha ve mě vzbudila šílené emoce, takže věřím, že by se vám mohla líbit. Pokud tedy máte rádi příběhy syrového života.


Stíny nad Pecan Hollow Stíny nad Pecan Hollow Caroline Frost

Psal se rok 1970, když třináctiletou Kit Walkerovou unesl druhořadý zlodějíček Manny Romero. Kit, toužící po rodině a bezpečí, jež nikdy nepoznala, se jím nechává rozmazlovat a postupně zlákat jako jeho partnerka na zločinecké drá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář