Šťastně až navěky?

recenze

Šťastně až navěky? (2023) 4 z 5 / Andrea.Mayer
Šťastně až navěky?

Máte rádi artušovské legendy? A co LQBT romantiku? Pokud je odpověď dvakrát ano, takhle kniha je přesně pro vás.

To si takhle vpadnete do hradu, setnete hlavu krutému vládci mečem, který jste vytáhli z bažiny, přesně tak jak to stálo v proroctví a pak už se jen necháte vyhecovat partou přátel, nasadíte si korunu a prohlásíte se králem. Vždyť se přece nemůže nic stát, ne? Ehm až na to, že stát se toho může dost. Třeba, že se do osmnáctých narozenin musíte oženit jinak zemřete. A taky to, že váš vyvolený o vás nemá zájem.

Takhle tří set stránková feel-good romantika by byla o dost kratší, kdyby se hlavní hrdina nesnažil zapůsobit na všechno co dýchá a místo toho se vyznal ze svých citů. Samotný námět mi přišel zajímavý, jen provedení trochu pokulhávalo. Paradoxně jsem měla největší problém s citovou nevyspělostí hlavních postav, ačkoli oceňuji, že se chovali úměrně svému věku.

Čtenářům je bohužel od začátku jasné jak příběh dopadne, tedy pokud si narozdíl od hlavního hrdiny umí dát jedna a jedna dohromady. Sedmnáct nebo ne, je až s podivem, jak byl Arek ke všem náznakům slepý, spousta situací tedy působila velmi uměle.

O vedlejších postavách a fungování světa se bohužel dozvíme jen potřebné minimum. Takhle kniha má za úkol hlavně pobavit a pohladit po duši, což si myslím, že splnila. Proto ji vřele doporučuji každému, kdo hledá nenáročné, pohodové čtení pro potěšení.

3,5*/5*
~
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji Albatros Media :)

Komentáře (0)

Přidat komentář