Starý papír - nový design

recenze

Starý papír - nový design (2020) 5 z 5 / katule1992
Starý papír - nový design

Po edici 7lásek je tu pro mě nová edice Šikovné ruce. Už z názvu Vám musí být jasné, o čem v této edici tentokrát půjde. O zlaté české ručičky. Knihy z této oblasti se zaměřuji na tvůrčí dovednosti, jež zvládne levou zadní každý z nás. Věřte mi. Pro své první setkání jsem si vybrala knihu Starý papír - nový design, jež přetváří ze starých knih, dokumentů, balicího papíru a plat od vajec něco nového, originálního a krásného.

,, Ať se dílo podaří !"


Jak na nový design

Jak to u takových knih bývá, nejprve se seznámíme s obsahem knihy a prologem autorky- zde konkrétně Angeliky KIPP, jež přeje svým rukodělným čtenářům spoustu zdaru a ubezpečuje, že vše co v knize najdou je levné a hlavně velmi jednoduché, což Vám mohu potvrdit z vlastních zkušeností, kdy jsem RYBÍ DVOJČATA tvořila se svým 4letým synovcem bez sebevětších problémů. Prostě parádní sobotní propršené odpoledne (fotku nemohu ještě přiložit, protože je to dárek pro náhodného čtenáře a nemůžu pokoušet prozrazení ).

Po úvodu a autorčinu slovu nás před tvořením čeká stručná dvojstránka o materiálech a technice, jež je v knize použita. A jak jsem již psala, nejedná se o nic složitého a navíc většinu materiálu najde každý z vás doma! Tím si u mě kniha vysloužila spoustu plusových bodů,poněvadž pokud jste si všimli, mnoho podobných rukodělných knih sice na první pohled vypadá jednoduše, ale během čtení postupně zjišťujete, že abyste vlastně mohli vůbec začít něco vyrábět, musíme prvně vyrazit na velké nákupy do papírnictví, případně udělat velkou online objednávku na kreativních webech za ne příliš lichotivé ceny, a to nemluvím o poštovném. Zde tomu tak naštěstí není a jediné, co možná nebudete mít zrovna doma je lepidlo :D

No a po základním seznamování se můžeme vrhnout na tvoření. V knize najdeme celkem 20 tvořivých a originálních nápadů, přičemž pod ně spadá ještě několik ,,podnápadů", které jsou jakousi obměnou daného nápadu. Když to tak čtu, nevím vlastně jestli je to pro ostatní, kteří mi nevidí do hlavy jasné, o čem vlastně píšu. Takže to bude chtít asi příklad. Jeden z nápadů jsou třeba ORIGINÁLNÍ VÁZY - v této sekci posléze najdeme vázy z papírových trubiček, z balícího papíru nebo z papírových roliček a mnoho dalšího. Myslím, že teď už to je konečně jasné.

Každý nápad je skvěle a především jednoduše vysvětlen, takže nemusíte se bát, že byste nepochopili, co a jak se tvoří. Celá kniha je navíc doprovázena přenádhernými fotografiemi vytvořených děl a to celé dodává knize to pravé kouzlo.

Jsem si jistá, že Vás kniha musela zaujmout a pokud ne, věřte mi, že by měla. Mám ji zrovna teď před sebou a přiznám se, že si v ní listuji docela často a přemýšlím, co vytvořím příště!!!

Pokud stejně jako já tvoříte ručně vyráběné dárky pro své příbuzné či pouze rádi zdobíte váš příbytek na vlastní pěst z nevšedních materiálů je rozhodně tato kniha právě pro Vás. Jen bych to chtělo asi menší upozornění, protože kniha se poměrně rychle stává závislostí!!:D

Komentáře (0)

Přidat komentář