Srdci neporučíš...

recenze

Příběh srdce (2019) / Maru.Maruska
Příběh srdce

Příběh srdce od Kathryn Taylor patří k těm knihám, které mě na první pohled zaujaly svou obálkou. Je z ní totiž jasné, že uvnitř se skrývá romantický příběh, jež potěší snad každou ženu milující tento typ literatury. Není to žádné náročné čtení, ale vyprávění plyne tak hladce, že za chvilku prostě jen otočíte poslední stránku.

Opravdu musím říct, že tento román je pestrý z hlediska postav, které v něm hrají důležitou roli. Hlavních hrdinů je v něm totiž hned několik. Třeba Muž Liam, který žije daleko od ostatních lidí v lesní chatce a nepřeje si, aby o něm někdo věděl. Jenže to by mu osud nemohl do cesty přivést ženu jménem Cara. Porouchalo se jí auto, když jela navštívit svou rodinu. Zůstala sama u lesa nedaleko Liamovy chatky a potřebuje pomoc. Liam toho má dost za sebou a to poslední, o co stojí, je začít se kamarádíčkovat s nějakou ženou. Ženy jsou navíc tak zvědavé! Rozhodně se Caře nehodlá s ničím svěřovat. Caru samozřejmě hned upoutají jizvy, která má Liam na svém těle. Co se asi Liamovi stalo? A proč o něm s nikým nesmí mluvit? Co provedl, proč se skrývá, před čím utíká? Rozhodně ji neuklidní ani jeho žádost, když se spolu loučí: "Opravdu pro mě můžete něco udělat. Nevyprávějte o mně nikomu." Zkrátka tahle část příběhu je plná otázek, které si bude klást nejen Cara, ale i vy.

Dalším hlavním hrdinou je Patrick - bratr Cary. Patrick společně se svými rodiči vede hotel. Teď mají všichni plné ruce práce, protože plánují a zařizují Patrickovu svatbu. Samozřejmě má ve všem hlavní slovo Patrickova snoubenka. Ovšem zdá se, že svatební přípravy se jí pomalu začínají vymykat z rukou a svatba nabývá nevídaných rozměrů. Jenže obrovská svatba není Patrickův sen. Navíc má Patrick jednu obrovskou slabinu: jmenuje se Amy.

Liam i Patrick si jsou vlastně v mnoha ohledech velmi podobní. Jeden má jizvy na těle a na duši, druhý na srdci. Oba mají tajemství, oba skrývají něco ze své minulosti. Co? To budete samozřejmě muset odhalit právě vy, čtenáři.

Řekla bych, že Příběh srdce není úplně typickým romantickým příběhem. Respektive v mnoha ohledech ano (má samozřejmě milostný náboj, který románům nesmí chybět), ale je tu i něco navíc, co ho dělá zajímavým. Například události plné napětí, krizové situace, zrady, polemiky ohledně viny a neviny. Co se v minulosti hlavních hrdinů přesně stalo a kdo je za dané činy zodpovědný? Nechte se do příběhu vtáhnout a odpovědi zjistíte sami. Doporučuji všem fanouškům románů, tento by vás neměl zklamat.

Komentáře (0)

Přidat komentář