Spřízněni volbou

recenze

Spřízněni volbou (2022) 2 z 5 / veronica955
Spřízněni volbou

Knížku mi poskytl Humbook v rámci spolupráce.
Spřízněni volbou je knížka, od které očekáváte naprosto něco jiného, než se Vám ve výsledku dostane do rukou. Setkáváme se s zde s hlavní hrdinkou Sloanne, která je teď dospělá žena a před deseti lety spolu s dalšími čtyřmi vyvolenými porazila úhlavního nepřítele Temného. Sice ji oslavuje svět, ale ona má stále problém se přenést přes hrůzy, kterými si byla nucena projít.
Veronica Rothová ty dystopie prostě psát umí. To ji nikdo neodpáře. Ale. Já měla problém ze začátku se chytnout trochu v ději, dělo se toho moc najednou, že jsem z toho byla opravdu zmatená a také bych chtěla zmínit ten složitý magický systém.
Ano, vůbec jsem chvílemi nepobírala, bylo to na mě chvílemi hodně překombinované a těžce se mi to četlo.
Pokud si říkáte, že po knize sáhnete kvůli romantické lince, tak Vás musím varovat, že tady se jedná hlavně o děj. Prostor k romantice se dostanete někdy ve třech čtvrtinách knihy. I když byl začátek velmi zmatený, co se týče děje, v půlce se děj hezky rozvinul a já jsem do knihy byla opravdu zažraná, seděla jsem v napětí nad knihou a rvala si vlasy, co se stane dál. Romantická linka byla fajn, taková přirozená, nepřišla mi těžko uvěřitelná jako občas v jiných knihách a Moxe jsem si oblíbila. Spřízněni s volbou je jedna z těch knih, které se mi líbily, i když jsem nemohla vystát hlavní hrdinku. Nevím proč Sloanne mi přišla strašně nesympatická, přišlo mi, že se občas chovala hodně sobecky vůči ostatním a moc se neohlížela na následky, jako by se svět točil jenom kolem ní.
Za mě Vám knížku můžu doporučit, pokud jste četli Divergenci, nebo máte rádi dystopii, tak by se Vám knížka mohla líbit, ale nemějte příliš velká očekávání. Tahle knížka má námět, který mohl být skvěle využit, bohužel tak to nebylo a knížka je podle mého názoru trochu průměrná dystopie.

Komentáře (0)

Přidat komentář