Snít znovu jako závěr úžasné romantické série

recenze

Snít znovu (2021) 5 z 5 / Spuffy
Snít znovu

Jestli bych vám určitě někdy chtěla doporučit nějakou z těch předlouhých řad romantických knížek. Tak tato autorka by stanula určitě mezi vítězi. Její série Znovu má celkem pět naprosto úžasných děl. A každé vás zasáhne jiným příběhem svých hlavních postav. Přesto že jednotlivé knihy obsahují vlastní romantickou dvojici, postupně se setkáváme i s předchozím párem a pak i tím dalším. Příběhy se totiž odehrávají v rámci jedné skupiny přátel, žijící v městečku Woodshill, kde většina studuje na místní univerzitě. Tudíž i prostředí na pozadí série je ve většině stejné. A tak se s ním stejně jako s jejich obyvateli na natolik sžijete, až vám to přijde jako by to byl vaši kamarádi či sousedé.
Ale toto by mělo být o posledním dílu, a to s příběhem Blake a Jude. Jeho již známe z předchozí knihy, a k němu do páru přijíždí jeho ex přítelkyně. O ní jsme mohli též něco málo slyšet již v předešlém díle.
Jude se vrací zpět a jelikož je prakticky bez peněz, pomůže jí její bratr, nabídkou bydlení u něj. V domě však nežije sám. Jako spolubydlící má hned další tři kamarádi. A ano jedním z nich je i Blake. No toto nebylo zas tak těžké uhodnout. Na jejich první setkání po té dlouhé době, rozhodně nečekáme dlouho. A příběh se tudíž hned pěkně rozjíždí. Sledujeme jak přes počáteční boj mezi nimi, znovu nachází cestu zpět k sobě. A k tomu se musí vypořádat i se svými strachy. Oba prožili těžký zásah do jejich snů. Jak se s tím poperou, to už si budete muset přečíst sami.
Znovu úžasné jako její předchozí díly, nedalo se vůbec odpoutat. A na důkaz toho, můj začátek čtení byl ráno pěkně s kávičkou a večer už jsem zakončovala sérii. Dokázat přečíst knihu prakticky za den, to už opravdu vypovídá o tom, jak moc čtivě dokáže autorka psát. V závěru nechybělo i pořádné rozloučení s všemi z party. A ano i slza ukápla. Miluji každý díl i postavu v nich. Všichni si svým způsobem našli cestu do mého srdíčka.
Jestli ještě váháte, dejte jí šanci a ona vás do sebe vtáhne a už nepustí stejně jako mnoho dalších.

Komentáře (0)

Přidat komentář