Skvělá romantická jednohubka!

recenze

Léto porušených pravidel (2023) 4 z 5 / AnetPreisslerov
Léto porušených pravidel

Za poskytnutí knihy děkuji Nakladatelství Cosmopolis #spolupráce

Krásná letní romantika odehrávající se v malé vesničce, kam Meredith zamíří se svou rodinou jako každý jiný rok. Chystají se na svatbu sestřenice Sarah a také je čeká poznávačka s rodinou jejího skoro-manžela.
Tentokrát je vše ale trochu jinak - chybí jeden člen rodiny, Mer je čerstvě po rozchodu a v neposlední řadě přerušila kvůli jistým událostem kontakt s kamarády. Hlavní hrdinku si zamilujete od první stránky, je to velice milá, vtipná a chytrá hlavní hrdinka, která se i přes to všechno, co se jí za poslední rok stalo, snaží na svět usmívat. I druhého hlavního hrdinu, Wita, si oblíbíte a budete tomuto ,,puberťáckému" párečku držet palce. Autorka nám zde vykresluje takový typický letní románek, který se rozvíjí poměrně rychle, ale i takové věci se v ,,nácti" dějí, takže to působilo relativně realisticky.

Oceňuji zapojení i těžších témat, které knihu nehalily do černého závoje, ale připomínaly to, že někdy se může náš život během pár vteřin obrátit vzhůru nohama. Moc se mi líbilo, jak se Mer v průběhu knihy vypořádává se ztrátou své milované sestry a jak celá rodina drží pospolu a vzpomíná.

Co za mě ale byla jako největší pecka, byla rodinná hra Atentát, kterou všichni účastníci svatby hrají. Osobně znám hru i na vlastní kůži - my jí přezdívali ,,na vraha", kdy má někdo papírek s Vaším jménem a jeho úkolem je se Vás nějak dotknout (v případě knihy postříkat vodou), tím Vás zneškodnit a převzít Váš papírek se jménem dalšího hráče. Vyhrává ten, kdo dostane do ruky svůj vlastní papírek. Tohle máte v průběhu knihy možnost pozorovat a bylo to opravdu báječné.

Komentáře (0)

Přidat komentář