Milá oddechová fantasy pro náctileté čtenáře

recenze

Korunní princezny (2023) 4 z 5 / AnetPreisslerov
Korunní princezny

Od knihy jsem neměla žádná očekávání a pouze jsem doufala, že těch 500 stran uteče jako voda a že to bude příjemná oddechovka. Vše z toho se splnilo!

První díl young-adult fantasy série (já teda žila celou dobu v tom, že je to standalone) ve které najdete dvojčata - Rose a Wren - spoustu dobrodružství, lásku, intriky, výměnu a v neposlední řadě spory mezi světem lidí a světem čarodějů.

Nic co byste před tím nečetli. Ale musím říct, že duo autorek si s tím poradili opravdu bravůrně a podařilo se jim napsat něco tak neoriginálního strašně dobře. Bavila jsem se u toho, obě sestry jsem si strašně oblíbila, celkově to bylo napsané velice čtivě, takže jsem se s tím neprala vůbec dlouho. Téměř nic mě nepřekvapilo, čekala jsem asi vše, co se tam stalo..
Ale nějakým způsobem mi to fakticky sedlo. Máme do toho zapojené i nějaké proroctví, takže jako fajn!

Pokud hledáte něco, u čeho se pobavíte, hlavní hrdinky si oblíbíte, nahlédnete pod pokličku kouzel, u romantických linek se zaculíte a po dočtení se nad tím usmějete a půjdete dál - za rok si pak vzpomenete, že jste to četli a že se budete chtít pustit do dalšího dílu - tohle by mohlo být něco pro vás!

Za sebe hodnotím kladně, jen je důležité k tomu přistupovat opravdu s žádným očekáváním, pouze tak, že si u toho odpočinete.

*Za poskytnutí reading copy děkuji Humbook Blogerům, potažmo AlbatrosMedia, kniha byla poskytnutá v rámci spolupráce*

Komentáře (0)

Přidat komentář