Rock a klasická hudba spolu tvoří něco nádherného!

recenze

Zůstaň se mnou (2014) 3 z 5 / TerezaMondeková
Zůstaň se mnou

„Někdy uděláš životní rozhodnutí, a někdy se život rozhodne za tebe.“

Mia má všechno, co si dívka jejího věku může přát. Úžasnou rodinu, skvělou nejlepší kamarádku, má před maturitou. Přesně ví, kam chce, aby se její život ubíral a v neposlední řadě má svůj hudební nástroj. Její hudební nástroj je pro ni celý její svět. Její největší sen je, že se dostane na svou vysněnou školu. Na Juilliard v New Yorku. A taky se o ni začal zajímat nejhezčí kluk ze školy... Adam.

Mie nedává žádný smysl, proč by se Adam měl zajímat zrovna o ni. Mia je stydlivá, nejistá, trochu odtažitá, není nejoblíbenější, ani nejkrásnější, ani nejchytřejší. Jako většina lidí jejího věku prostě existuje. A navíc Adam a Mia už nemůžou být rozdílnější. Jediná věc, kterou mají společnou je, že oba nade vše milují svůj hudební nástroj.

Adam je sice nejhezčí, nejoblíbenější, sebevědomý, rockový kytarista a taky úplný protiklad toho, co je Mia, ale je mu to jedno. Adam je Rock, Mia je Klasika, ale kde je napsáno, že jim to nemůže klapat...? Proto je Adam odhodlaný, přesvědčit Miu, že jim to klapat může. Adam se bude muset přizpůsobit Mie a Mia zase Adamovi, oba se budou snažit zapadnout do světa toho druhého. Oba vědí, že to nebude jednoduché, ale jsou odhodlaní to spolu zkusit.

Mie a Adamovi to klape. Mia pomalu poznává svět Adama a Adam zase její. Všechno vychází, ale než se Mia naděje, tak je po všem. Po vážné autonehodě leží v nemocnici v kómatu. Její rodina je mrtvá a doktoři neví, jestli to vůbec přežije. Mia doslova bojuje o svůj život.


„Stavím se, že z ní bude silná žena právě proto, co dnes ztrácí. Mám pocit, že pokud něco takového přežijete, stanete se do jisté míry odolnými.“



Mia se mi hned líbila. Líbí se mi, že to není taková ta nejoblíbenější holka na škole, roztleskávačka, že je to holka, co nevybočuje moc z davu, má ráda svoje soukromí a klid a hlavně svůj hudební nástroj, přátelé a rodinu.

A Adama... ten se mi hned líbil. Hlavně to, že to není ten kluk, co jede jenom po těch oblíbených. A i když byli úplný protiklady, tak je to k sobě táhlo, jak se říká... Protiklady se někdy přitahují.


Nejdřív jsem viděla film, který se mi moc líbil. Až později jsem zjistila, že je i kniha a chtěla jsem si ji přečíst, protože jsme byla zvědavá, jak to bude v ní. A upřímně se mi víc líbil film. Kniha nebyla špatná, ale nebavila mě, nenadchla mě. Možná to bylo kvůli tomu, že už jsem příběh znala, takže jsem věděla, jak dopadne. Ale kniha taky nebyla špatná. Pěkná knížka o střední škole, vztazích, budoucnosti, životě, lásce, přátelství a rodině.

Komentáře (0)

Přidat komentář