Recenze: Poslední člověk na planetě zemi

recenze

Poslední člověk na planetě Zemi (2023) 4 z 5 / Enthu
Poslední člověk na planetě Zemi

Poslední člověk na planetě Zemi se skládá ze čtyř částí, které se poměrně zabývají různými odlišnými místy. Líbilo se mi, že to započalo Polis a v podstatě to i Polis končí. Co mě trochu překvapilo, byly kapitoly. Tak nějak jsem zvyklá, že začínají vždy na nové stránce, ale tady skončil text třeba uprostřed stránky a hned na to navazovala další kapitola. Jinak kapitoly se v délce vždy různě lišily, ale nikdy nebyl problém dočíst kapitolu, když bylo třeba něco dělat.

Poslední člověk na planetě Zemi je vyprávěn z ich formy Nica. Takže díky tomu jsem snadněji viděla, co si Nico myslí, a jak se v dané situaci cítí. Vždy mám ráda, když se kniha zaměřuje i na psychiku postavy. Zprvu může být pro čtenáře šokem Nicův slang, ale brzy se dá na to zvyknout. Přece jen už utekla nějaká ta doba od zániku, tak věřím, že i ta mluva se změnila. Avšak na úkor Nicových myšlenek bylo prostředí. Bylo tam popsáno jen tolik, aby si čtenář dokázal představit, kde jsou.

Druhou hlavní postavou byla Tabitha, kterou jsem si poměrně brzy oblíbila. Bez ní by se Nico nedostal tam, kde byl. Líbilo se mi jejich pošťuchování, jejich vztah a jak se vzájemně doplňovali, učili se nové věci.

Líbilo se mi, jak byl vyobrazen jejich svět. Jejich komunikace skrz myšlenky. A taky mě dost na knize bavilo, když se Nico s Tabithou dozvídali o minulosti věci, které jsou pro nás samozřejmostí. To bylo skvělé. Je vidět, že na příběhu si dala autorka záležet.

Po delší době jsem tak četla dystopii s romantickou linkou, která mě nadchla. Jediné, co jsem nečekala byl konec. Takové konce se jen tak nevidí a já jen zůstala s tím, že jsem tomu nevěřila. Ale mohu vás uklidnit, jedná se opravdu o uzavřený konec.

Takže pokud máte rádi dystopie, které mají romantickou linku. Pak věřím, že Poslední člověk na planetě Zemi je to pravé pro vás.

Spolupráce Humbook #humbookbloggeri


Poslední člověk na planetě Zemi Poslední člověk na planetě Zemi Denisa Černá

Učili ho, že Natura zničila planetu Zemi. Řekli mu, že Polis je jediné bezpečné místo. Kontrolovali, jak žije, jak se cítí, co si myslí. A pak přišla ona. Nico a Tabitha společně najdou cestu, jak se vymanit ze systému Polis, jak ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář