Rakousko na začátku války

recenze

Ztracený dopis (2017) 5 z 5 / knihovnička007
Ztracený dopis

Tak toto bylo čtenářské pohlazení po duši.
Příběh knihy se odehrává ve dvou časových rovinách. Na začátku války, kdy Německo anektovalo Rakousko a v roce 1989, kdy jsme svědky konce Berlínské zdi...
V roce 1938 se Kristoff u židovského rytce známek zamiluje do jeho dcery Eleny. Přicházejí ale Němci, Křišťálová noc a již nic nebude takové, jako bylo... Elena na první pohled vypadá křehce, ale je to neskutečná bojovnice a nechce před Němci jen uprchnout, ale bojovat za svou zemi... A to jakýmikoliv prostředky i za cenu nejvyšší... Její rodina je velmi násilně rozdělena a ona je rozhodnuta ji stmelit za každou cenu.

V roce 1989 se Katie v Americe stará o otce, který trpí Alzheimerovou chorobou. Celý život sbíral známky a Katie se rozhodne jeho sbírku ocenit. Seznámí se s Benjaminem, který se na známky specializuje. Společně naleznou nikdy neodeslaný dopis se známkou, kterou ještě nikdo neviděl. Oba se pouští do pátrání po příběhu starém padesát let... Co se stalo s pisatelem a s adresátkou dopisu?

Tak tato kniha mne velmi bavila. Docela neobvyklá, o starém rytí známek nic nevím, ale bylo to super čtení. Jen mne místy hodně štvala Elena, která si myslela, že je super žena a může si dělat, co chce...

I příběh z pozdější doby mne velmi chytil. Ani Katie to neměla jednoduché. Zůstala sama s otcem, který si na ni nepamatuje. S Katie jsme navíc svědky pádu komunisku v Německu a konce Berlínské zdi.

PROTĚŽ ... DŮKAZ NEOBVYKLÉ SMĚLOSTI...

Komentáře (0)

Přidat komentář