Půlměsíční město: Rod nebes a dechu

recenze

Rod nebes a dechu (2022) 5 z 5 / Andrea.Mayer
Rod nebes a dechu

Sarah J. Maas opět potvrdila, že je královnou zvratů a nečekaných událostí. Bez ohledu na to, jak moc si myslíte, že víte co má v plánu, vždycky dokáže překvapit.

Bryce s Huntem zachránili město a nyní si dopřávají trochu odpočinku a prostoru. Poklidnou idylku naruší až Tharion, kterého Říční královna pověřila nalezením chlapce se zvláštními schopnostmi. Během chvilky se všichni ocitnou zapletení do povstaleckých aktivit a musí se rozhodnout zda mlčet a nepřitahovat k sobě pozornost Asteri nebo bojovat za správnou věc. S bývalými Sandrielinými triarii ve městě, to není těžké rozhodnutí.

Tahle bichlička slibuje spoustu akce, vášně, tajemství a dechberoucích zvratů. I přesto, že se děj zpočátku trochu táhl, autorka dostála své pověsti a perfektně si připravila půdu pro následný sled událostí. Je jasné, že se nejedná o čtení pro mladší čtenáře. S ohledem na explicitu a grafický popis některých scén bych doporučila opravdu 18+

Vztah Bryce a Hunta se v průběhu knihy prohlubuje a i přes naprosto nesmyslnou dohodu, kterou spolu uzavřeli, jsem si jejich společné scény užívala. Mou oblíbenou postavou této série je Ruhn. Ani tady nezklamal a jeho rozhovory s agentkou Světlo dne se staly mou oblíbenou částí příběhu. Co se postav týče, autorka na rozmanitosti nešetřila, kromě starých známých známých, nám blíže představila anděly z řad Sandrieliných triarii, Asteri i pár nových postav.

Děj sledujeme z pohledu hlavní pětice, z nichž každý plní rozdílné úkoly a navštěvuje různá místa, tím pádem se čtenářův obzor mnohem více rozšiřuje a Midgard se konečně začíná formovat jako svět a ne jen jedno město. Ale nebojte i přes ucouraný začátek a hodně popisů nebude o akci nouze. Epický závěr a cliffhanger mě neustále nutí otevírat knihu a hledat další kapitolu.

I přesto, že osobně tuhle sérii nepovažuji za autorčinu nejlepší, čekání na další díl bude nekonečné.

4,5⭐️/5⭐️

Za poskytnutí e-knihy v rámci spolupráce moc děkuji Humbook teamu a Humbook blogerům :)

Komentáře (0)

Přidat komentář