Psí cesta za domovem

recenze

Psí domov (2018) 5 z 5 / eva3695
Psí domov

Lucas Ray najde v opuštěném sklepě kočky, které chodí krmit. Jenže ten dům má být zbouraný a on chce zachránit opuštěné kočky. S jednou známou z útulku se je pokusí pochytat a tím objeví ještě něco. Jedna kočka s koťatama se starala ještě o štěňátko. To když se na Lucase vyřítí, má o osudu rozhodnuto.
I přes to, že si ho Lucas nemohl nechat hned z několika důvodů, mu nebránilo si štěněcí holčičku nechat a bojovat i ní. A tak se stala Bella jeho nejlepší parťačkou.
Jenže jim život zavaří muž z odchytové služby a denverské zákony o chovu pitbulů. I když je Bella neznámé rasy, on si usmyslí, že je pitbul a ten musí být utracen. Protože každý bojový pes je nebezpečný. A tak je Lucas přese všechno odhodlaný Bellu zachránit. Takže ji na čas převeze do bezpečí, než si sežene byt kde může mít psa a hlavně v jiném státě, kde nebudou zakázaní pitbulové. To mu však nějakou chvíli zabere.
Belle to přijde jako věčnost a tak to vezme do svých pacek. Rozhodne se za každou cenu dostat k Lucasovi. A tak se vydá na strastiplnou cestu divočinou, jen aby se vrátila ke svému milovanému kamarádovi.
Najde cestu domů a bude na ni Lucas ještě čekat?

Další srdceryvný příběh pejska, který je schopný překonat nejrůznější překážky na cestě, jen aby se dostal za svým přítelem.
Bruce Cameron je autor, který umí člověka dostat na kolena. Každá jeho kniha mě rozplakala, i když cesta za domovem nebyla tak smutná, jako první dvě knížky. Ale i tak mě dostal příběh Belly, která se narodila ve „špatné“ rase, a to jako bojový pes. V knize se naráží na zákon, který zakazuje chov těchto plemen, což je opravdu padlé na hlavu. Každý pes jakékoliv rasy má právo na život. A převážně jde o výchovu, než o rasu.
Celý příběh vypráví Bella, což je naprosto skvělý. I když člověk neví, co se ve skutečnosti těm chlupáčům honí hlavou, autor má skvělou představivost. A můžu říct, že příběh, kdyby vyprávěl někdo jiný, nebylo by to tak skvělé. Já jsem velká milovnice zvířat a obzvláště pejsků, takže pro mě jsou tyto knížky srdcovou záležitostí. A proto nemůžu nic knize vytknout, má vše, co by mít měla. A já miluju jak tyto knihy, tak i Bruce.

Komentáře (0)

Přidat komentář