Prorokyně a hlupák alias Petra a Johan

recenze

Prorokyně a hlupák (2022) 3 z 5 / Knihomolka97
Prorokyně a hlupák

Prorokyně a hlupák alias Petra a Johan. Skvělá dvojka, která mi vykouzlila úsměv na tváři a několikrát jsem dostala i výbuch smíchu. Hlavně díky Johanovi, který zkrátka perlil. Byl to opravdu takový trouba, který nic moc neuměl, nevěděl, ale byl milý, upřímný a skvěle vařil! Kuchař génius! Jen při čtení těch názvů jídel se mi sbíhaly sliny.
Petra byla Johanův pravý opak, byla chytrá, někdy až moc "chytrá", nedala si říct a jela si neustále to svoje. Ale přepočítat se může každý, že.

V průběhu se k této dvojici přidala ještě tetka Agnes a hon za dobrodružstvím a náprav křivd mohl začít. Petra totiž vypočítala, ze 7. září 2011 ve 21:20 zanikne svět. Měli tedy jen pár dní na to, aby stihli, co potřebovali.

I když jim skoro nic nešlo podle plánu, dokázali si poradit. V knize je přesně typ humoru, který můžu. Nechybí i trocha černého humoru.

V druhé půlce mé nadšení ale trochu opadlo. Naše trojice se totiž dostala na jistý ostrov Kondora, kde se příběh zbytečně táhnul.
Byly tam pasáže, které mě vyloženě nudily a hůř se to i četlo. Odklony od děje, hodně popisů, politika, politika a zase politika... Lhaní a korupce nabraly nový rozměr, autor vytvořil opravdu až absurdní situace.

Sláva za Johana, který mě stále bavil a obdivovala jsem jeho schopnost, jak ehm.. uměl oblbnout lidi, ani nevěděl jak. Byl to šikula. Upřímný nadevše.

Je to má první kniha od tohoto švédského autora a určitě zkusím i jeho předchozí.
3,5⭐️/5⭐️


Prorokyně a hlupák Prorokyně a hlupák Jonas Jonasson

Blíží se konec světa – čas na poslední road trip! Od autora bestselleru Stoletý stařík. Amatérská švédská astrofyzička Petra spočítala, že 7. září 2011 ve 21.20 zanikne svět. Toto proroctví ji svede dohromady s poněkud jednoduch... více


Komentáře (0)

Přidat komentář