Prokletý trůn - Dva následníci, jedna koruna

recenze

Prokletý trůn (2018) 2 z 5 / Airin
Prokletý trůn

Na knížku Prokletý trůn jsem se opravdu HODNĚ těšila! Anotace zněla zajímavě a celkem nevšedně a k tomu ta překrásná obálka – kdo by se na takovou kombinaci netěšil? A tak jsem se do ní s nadšením pustila. Musím říct, že mám z knížky takové…smíšené pocity. Má svoje klady, ale i zápory, které bych vám zde ráda přednesla.

Obě postavy jsou pro mě bohužel průměrné a moc mi sympatické nebyly. Protože je autorka příliš nepopsala, vůbec mě neohromily a přišly mi po celou dobu čtení jako cizinci. Připadá mi, že jejich osobnost a celkově charakter odbyla a já jsem se tak do nich nedokázala vžít.

Jediné, co bylo na Carys obdivuhodné, je to, jak se urputně snažila svého bratra chránit. V každé nepříjemné a nebezpečné situaci, ve které se Andreas ocitl, se mu Carys snažila pomoct a pokoušela se strhnout pozornost ostatních na sebe. Díky tomu tak v očích ostatních byl nejlepší nástupnickou volbou právě její bratr. Jenže jak se v knížce sami dozvíte, Carys pozadu jen tak nezůstane…

Jsem zvyklá na to, že prvních pár desítek stran je u některých knih znuděných právě kvůli základním informacím, díky kterým máme vše důležité pochopit. I zde jsem to čekala, bohužel jsem byla nepříjemně překvapena, když jsem se po prvních 100 stránkách stále jen nudila.

Ano, nějaká ta akce a napětí se zde sice najdou, ale jen nepatrně a většina knihy mě spíše nebavila :(( Knížkou jsem se tak musela vyloženě prokousat, než jsem se konečně dostala až na konec. Prokletý trůn byl i několikrát odložen, ale jsem ráda, že jsem to dočetla až do konce. Chtěla jsem totiž vědět, kdo tedy na trůn nakonec nastoupí.

Abych však knihu jen nekritizovala – od druhé půlky už byl děj trochu lépe napsaný a více zajímavý. Milostnou linku zde také najdeme, o zrady zde není nouze a musím říct, že mě nástupnické zkoušky velmi bavily! Když jsem si myslela, že to TAKHLE skončí, tak mě autorka vyvedla z omylu a bylo tomu úplně JINAK.

V příběhu se objevuje spousta postav, která se kolem hlavní hrdinky neustále ukazují a tak jsem si zahrála na detektiva a snažila se odhalit, kdo nakonec bude jejím spojencem a kdo zrádcem. Kdo ji bude chtít pouze využít pro svoje nekalé účely a kdo ji bude chtít opravdu podržet. No, i zde se mi dostalo spousta překvapení :))

Další díl si nakonec přečtu, protože Prokletý trůn končí otevřeně a myslím si, že bude mít zajímavé pokračování. Třeba bude autorčina druhá kniha lepší. Nechám se překvapit :))

Více zde: https://bookhunter5.wordpress.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář